30 iul. 2009

Virginia

azi nu-mi place vremea de afara. azi nu-mi place de mine, de oameni, de stirile de la TV, nu-mi place nimic. azi am gasit insa niste randuri care m-au miscat. genul de chestie trista care totusi ma face sa zambesc, care imi ramane gravata undeva in partea dreapta a creierului si imi suna in urechi ca o melodie ruseasca trista si frumoasa.

Dearest,

I feel certain, that I'm going mad again.

I think we can't go through another of these terrible times

and I shan't recover this time.

I begin to hear voices

and can't concentrate.

So I'm doing what seems the best thing to do.

You have given me the greatest possible happiness.

You have been in every way all that anyone could be.

I know that I'm spoiling your life

and without me you could work

and you will.

I know.

You see I can't even write this properly.

What I want to say is that I owe all the happiness of my life to you.

You have been entirely patient with me

and incredibly good.

Everything is gone for me,

but the certainty of your goodness.

I can't go on spoiling your life any longer.

I don't think two people could have been happier than we have been.

Virginia.

de aici

23 iul. 2009

Soare la pachet

Zilele astea n-am voie sa stau la soare, dar mie imi place pielea mea bronzata si aurie, asa ca singura solutie care mi-a ramas e aplicarea unui autobronzant.

Intrucat eu trebuie sa fiu cu mot in frunte, nu puteam sa risc sa ma mazgalesc de la vreun autobronzant obisnuit, asa ca m-am dus la cel mai dragut salon specializat din buricul targului. Adica la Chocolat, unde mergeam iernile , cand soarele din Bucuresti era plecat in vacanta.

Intre timp am aflat si ca au un sistem foarte bun de aplicare a unui autobronzant special, de cea mai buna calitate, care nu lasa urme pe haine si nici nu miroase urat. Asa ca am profitat de sedinta foto pentru Click! si am mers la fete.


Ca de obicei, atmosfera de la salon era senzationala, asa ca m-am bucurat de sucuri proaspete, apa plata si intimitatea de care aveam nevoie pentru a face pozele. Materialul pentru care am pozat va aparea in aceasta duminica, in Click! .

Pe scurt, m-am colorat frumos si natural intr-un auriu discret, pielea mea miroase a ulei de migdale si am pentru acasa aceeasi substanta profesionala sub forma unui spray . Oricum, aplicarea de la salon nu se compara cu aplicarea din spray, asa ca o sa mai merg la fete ca sa imi intretin culoarea pielii si o sa folosesc sprayul doar pentru mici retusuri .


Sigur, as fi preferat sa am pielea bronzata natural, eventual de-a lungul unei vacante relaxante la malul vreunei mari, dar din pacate momentan nu e posibil, asa ca asta e "the next best thing"...

20 iul. 2009

Despre feminitate

De ceva vreme incoace am decis sa devin mai feminina. Mi-am lasat parul sa creasca, am redevenit blonda, am inceput sa port rochii si ma si visam asa, diafana ca o zana, invesmantata in voluri de matase rozalii (acum se pare ca le zice nude, asa pronuntat cu buzele mutzuiate ca in franceza) , cu bucle romntice si privire umeda, cu o voce subtirica si un aer in general neajutorat.


Numai ca realitatea era un pic alta, ca doar feminitatea asta nu e asa, pentru oricine. Mi-am zis atunci ca trebuie sa ma organizez. Sa imi pregatesc de seara hainele cele feminine, ca sa nu esuez in adidasi , pantaloni scurti si tricou ca de fiecare data. Bun, zis si facut. In fiecare seara imi petrec vreo 10 minute uitandu-ma tamp in sifonier, gandindu-ma cu ce naiba sa ma imbrac maine. Apoi alta dilema: ce ceas imi iau, ce bratari, ce colier. Nu mai zic de pantofi, geanta, curea, geanta de laptop, geanta de echipament la sala samd. Ca deh, ca o feminina ce sunt, trebuie sa ma si asortez. Operatiune care dureaza vreo 30 de minute fara exceptie.

Apoi ma duc la culcare, cu jumatate de ora mai tarziu decat de obicei, dar fericita ca am ales niste haine mai feminine....

Dimineata, cu o ora mai devreme decat ma trezeam inainte sa devin mai feminina, imi suna blestematul de ceas in cap, cu o sonerie vesela si draguta, motiv pentru care eu intind linistita mana spre noptiera, injur printre dinti de toti sfintii si inchid soneria. Numai ca blestemata stie ca asa o sa fac, motiv pentru care mai suna o data, peste numai 7 minute. Mai injur o data, oftez si ma ridic. Ma tarasc mecanic spre cafetiera, pornesc masinaria magica si imi continui drumul agonizant spre baie. Mi-e frica inca sa aprind lumina, dar jetul de apa rece are darul sa ma faca sa mai scap doua trei urari de bine in directia momentului in care am decis sa devin mai feminina.

Sigur, ma spal pe fata cu diverse geluri care promit sa imi netezeasca pielea, sa ma hidrateze, sa ma mai nasca o data daca e cazul. Apoi crema hidratanta de zi, neaparat cu factor de protectie. Si, evident, borcanasul magic de crema de ochi . Care crema imi intra inevitabil in ochi, de unde aceiasi ochi inrositi, usturime, alti draci.

Vine momentul lentilelor de contact. Doar o feminina nu poate sa poarte ochelari... asa ca dupa ce imi bag de doua ori degetele in ochi, blestematele reusesc sa stea pe pupila, dandu-mi acel aer misterios, acea privire verde-intens-bovina. Nu de alta, oricum nu vad nimic, e doar o impresie...asa, sa par mai neajutorata ....

Intre timp, cafeaua e gata. Adaug putin lapte rece, imi iau cana cu trandafirasi mici si ma asez confortabil in fata masutei de toaleta. Inevitabil, vars putina cafea pe pensula de pudra. Nu-i nimic, incerc sa ma calmez. Injur doar in gand, norocul meu ca am doua pensule.

Incepe procedura aplicarii fondului de ten. La dracu, am uitat baza de machiaj. Alta data, imi zic.... apoi pudra lejera, care sa finiseze lookul (am invatat ca asa se zice cand te dai pe fata cu smacolina aia nesuferita ca sa nu lucesti) . Desigur, reusesc sa imi dau cu pudra in ochi. Lentilele se blureaza instantaneu. Repede, lubrifiantul de lentile...doar de, acum imi pun lubrifiant si in ochi... Am remediat criza, mai beau o gura de cafea, satisfacuta fiind ca am reusit sa ma mazgalesc de rimel doar o data.

Apoi aranjatul parului. Peria electrica, check. Clemele de par, check. Pornesc peria. Din dormitor o voce prietenoasa " inchide dracului porcaria aia ca incerc sa dorm,inchide usa...." Ma ridic grabita sa nu fac nici un zgomot, sa nu trezesc puisorul. Peria cade pe jos, trag prelungitorul dupa mine si trantesc repede usa ca sa nu il trezesc .

Reiau. Cu o moaca preocupata, reusesc sa imi intind parul, sa imi aranjez bretonul si sa imi netezesc firele rebele. Finisez cu gloss de par, ser pentru varfuri si evident filtru pentru protectie solara.

Apoi reusesc sa imi termin cu inghitituri mari cafeaua. Deja sunt in intarziere, apuc repede geanta cu laptopul, trag hainele pe mine, pun pantofii cu toc. Alerg delicat cu tocurile pe parchet cand realizez ca mi-am uitat geanta de antrenament. Apoi , evident, cheile imi zboara din mana exact in fata dormitorului. Alt mormait. Plec trantind usa, alergand pe scari si grabindu-ma sa ajung la treaba.

Pe scurt,ma culc cu jumatate de ora mai tarziu, ma trezesc cu o ora mai devreme decat inainte, ma stresez mai mult si ii stric si lui "my better half" exact ora de somn de care are cea mai mare nevoie. Dar nimic nu egaleaza senzatia de suprem inconfort atunci cand simt tocurile cele feminine de 10 centimetri , fusta care ma incomodeaza exact cand trebuie sa ma aplec sa imi repar un calculator sau senzatia de suprema feminitate atunci cand trebuie sa merg sa iau apa plata de la chioscul din coltul strazii si toti muncitorii aclama zgomotos prezenta mea delicata si feminina.

Desigur, inainte ma imbracam sport, nu foloseam machiaj , stateam cu parul prins confortabil si ma trezeam cu fix 20 de minute inainte de a incepe programul de dimineata. Pentru ca beam cafeaua neagra si rece, facuta de seara, faceam dus in 3 minute, ma imbracam in alte 2 si dormeam cu o ora in plus.

Dar acum sunt mai feminina.....

16 iul. 2009

Mancare de fasole - summer style

Aseara mi s-a facut pofta de mancare de fasole verde, asa ca am pregatit o reteta pe care o stiu de la mamaie. E foarte usoara si foarte usor de preparat.

Se pune intr-o cratita ulei de masline amestecat cu putina apa, la foc mic. Uleiul nu trebuie sa se incinga.

Se toaca marunt 2-3 cepe si se pun in cratita. Cantitatile din aceasta reteta sunt pentru aproximativ 1 kilogram de fasole verde, dar ele pot fi modificate in functie de preferintele fiecareia.

Se toaca marunt 3 ardei grasi si se adauga peste ceapa. Se lasa sa se inabuse putin, fara sa se caleasca.

In cratita se adauga pastaile de fasole. Daca fasolea e foarte frageda, poate fi pusa intreaga, altfel e mai bine sa fie taiata in bucati de 3-4 centimetri lungime. Se completeaza cu apa sau zeama de dovlecei si se pune capacul peste cratita. Se lasa la foc mediu timp de 10 minute, timp in care se decojesc rosiile. Mancarea se condimeneteaza cu sare grunjoasa, fulgi de ardei dulce si pudra de rosii uscate cu fulgi de usturoi si busuioc.


Este nevoie de 6-8 rosii decojite si cu semintele scoase. Rosiile se taie sferturi si se adauga in cratita.
Se curata o capatana mare de usturoi si se adauga in cratita cateii intregi. Se mai lasa la fert circa 10 minute , impreuna cu rosiile si fasolea.


Inainte de a inchide focul, se adauga o mana de patrunjel verde tocat marunt. Se poate adauga si marar. Se pune capacul si se lasa cratita acoperita.


Dupa ce cratita a fost luata de pe flacara, se poate adauga ulei de masline peste fasole. Eu prefer sa folosesc aceasta garnitura la retetele cu carne de curcan sau pui. De asemenea, imi place sa fie la o temperatura potrivita, sa nu fie foarte fierbinte, dar nici rece.

Enjoy!


15 iul. 2009

Vive la France!

Ieri m-am distrat copios cu ocazia Zilei Nationale a Frantei. Spre seara am ajuns la petrecerea de la ambasada intr-o rochie bleu-blanc-rouge ca deh, doar d'asta eram acolo.

Am fost surprinsa de numarul ENORM de invitati. Anul trecut mi s-a parut ca erau multi, dar anul asta aproape ca nu aveai pe unde sa circuli. Am inteles ca au fost trimise 5500 de invitatii, ceea ce mi se pare ireal de mult.

Sigur ca au fost si parti foarte amuzante, cum ar fi concursul de palarii si o seama de cucoane imbracate in rochii de seara lungi, cu manusi si tocuri cui, protzapite nefericit in gazonul din curte. M-am bucurat sa vad multa lume cunoscuta si m-am felicitat ca am mancat acasa, inainte sa ajungem la petrcere. Pentru ca era aproape imposibil sa rezisti la cozile formate in fata meselor cu mancare, desi branzeturile, barbeque-ul si toate celelalte preparate miroseau innebunitor.

Cel mai mult insa mi-a placut defilarea de la Paris. Am fost absolut impresionata de imaginile transmise de acolo si am inteles de la altii mai bine informati decat mine ca Sarko duce o campanie foarte buna de promovare a tarii lui. E drept ca nu a ajuns chiar la "fabulospirit", dar cred ca s-a descurcat binisor .


Eu, ca de fiecare data, m-am bucurat de atmosfera placuta, de veselia si naturaletea multor invitati, de copilasii care alergau de colo-colo printre picioarele invitatilor , de muzica si de conversatie.

O reteta cu legume de vara

Luni a venit pe la noi o buna prietena. Bucurie mare, numai ca eu luni am ore pana seara tarziu si trebuia sa gasesc o solutie rapida pentru cina.

Aveam in frigider vinete, ceapa, dovlecei, ardei si rosii. Perfecte pentru o garnitura pe care am invatat sa o fac de la o turcoaica si care e buna si calda, dar mai ales rece. Vara, cand afara e cald, e mancarea perfecta pentru pranzul la birou.

Asadar, am taiat felii ceapa si am pus-o intr-o cratita mare cu putin ulei .


Am adaugat 2 ardei taiati cuburi.


Apoi , fara sa las sa se caleasca ardeii si ceapa, am adaugat imediat 2 dovlecei taiati cuburi de aproximativ doi centimetri .


Peste cateva minute am adaugat vinetele , taiate si ele cuburi .


Ultimele au fost rosiile, pe care le-am decojit si le-am taiat felii mari.

Am condimentat legumele cu sare de Guerande, fulgi de ardei si busuioc proaspat de gradina. Am acoperit cratita si am lasat-o la foc mic timp de 30 de minute, timp in care am facut aripioare de pui condimentate cu boia, cimbru si piper pe grill.

Repet, mie legumele preparate in felul asta imi plac mai mult reci decat calde si sunt excelente mai ales vara, cand e sezonul de vinete, dovlecei si ardei.

Transformers "The revenge of the fallen"

Duminica asta ne-am mobilizat in grup sa mergem la film. Ca in orice alta duminica, traim o stare profunda de lene , asa ca ne-am urnit exact la timp pentru ultimul film al serii.




Surpriza mea a fost mare. Pentru ca eu, cu aerele mele de 'telectuala, ma gandeam ca e un film cu roboti, imitatie de joc pe calculator. Surpriza insa, grafica este exceptioneala(as adauga ex-cep-tio-na-la) , dialogurile si situatiile sunt funny, actiunea e mega palpitanta si am plecat de la film cu o stare super .

Nu mai spun ca fetele pe care le-au gasit in film sunt...mama-mama, cand ma fac mare vreau si eu sa arat asa...

12 iul. 2009

Ice Age 3

Aseara am fost sa vedem Ice Age 3. Sigur ca noi, cele doua pisi, am ales filmul. Asa ca am aterizat la Mall , pregatite sa radem copios.


Am povestit cum ne-am amuzat noi la primele doua filme, cum am plans cand au murit parintii copilasului, cum ne-am tinut respiratia cand trebuiau sa salveze pruncul, totul insotit de "aaawwwww-uri " tipice.

Asa ca ne asteptam sa fim cel putin date pe spate de acest al treilea episod din aventurile animalutelor.

Numai ca singura legatura cu spatele meu a fost ca m-a durut de la pozitia incomoda din scaun. Glumele parca si-au pierdut din farmec, ba chiar s-au rasuflat complet pe ici pe colo. All in all, nu regret ca am vazut filmul , dar nici nu pot sa spun ca a fost vreo capodopera....

11 iul. 2009

O ora de Pilates

Saptamana trecuta am primit un telefon care m-a surprins si m-a bucurat in acelasi timp. Era Monica Columbeanu, care mi-a spus ca a terminat cu licenta(pe care a luat-o cu 10) si ca ar vrea sa vina la sala sa facem un material despre Pilates. Zic, bine, sigur ca da, vrei facem un antrenament privat impreuna?

Nu.

Pauza. Adica unde sunt fitele, figurile? Adica vrei sa vii la orele de la sala?

Da, ca o clienta normala.

Sigur, daca asa vrei, pentru mine e ok.

Asa ca ieri la 7 pe straduta din fata salii s-a parcat Bentley-ul, soferul i-a deschis usa si am vazut o fata frumoasa, naturala, cu gentuta de echipament pe bratul soferului. A intrat singurica, am facut cunostinta si am inceput ora.

Mi-a spus ca nu prea face sport si ca vrea intai sa se uite la exercitii. Am inceput ora si dupa cateva minute a mers si s-a schimbat, s-a asezat cuminte pe saltea si s-a apucat de treaba.

M-a bucurat la ea aerul de copil pe care-l are cand se relaxeaza. M-a bucurat ca nu are fite, ca e punctuala si placuta.

Fetele s-au amuzat ca nu am iertat-o nici macar pe ea si ca nu a scapat de " Haide Pisi, haide astazi" .

Vreau sa le multumesc fetelor care au venit vineri la ora pentru atmosfera extraordinara pe care au creat-o, dar mai ales pentru faptul ca ne-au tolerat cu camera de filmat in sala.

Va tin la curent cu data difuzarii emisiunii.

Ne vedem la sala!

Carnea de prepelita

Saptamana asta, cand am primit cosul de roduse bio de la Singureni, Mihaela mi-a trimis cadou 4 prepelite gata curatate, crescute de ei la domeniu. Acum sigur ca m-a incantat ideea, dar cand a venit vremea sa le si gatesc m-am cam blocat.

In primul rand ca traiam cu ideea ca trebuie foarte multa indemanare sa prepari asa ceva, apoi ca nu mai facusem niciodata vreo reteta cu prepelita. Ca de obicei, am scos cartea de bucate a strabunica-mii, carte care a trecut din mana in mana pe la toate femeile din familie si in final a ajuns si la mine. Acolo am dat peste o reteta de prepelite inabusite, pe care sigur ca am adaptat-o la realitatile vietii moderne. Pentru ca in reteta originala se caleste ceapa cu faina si unt, se presara pesmet prajit....la revedere, multumesc, faina si pesmetul dispar. Asadar, iata varianta simplificata a reteti de prepelite in unt.

Se topeste un cub de unt la temperatura mica. Cel mai bine e sa folositi o cratita mai inalta, cu capac etans, pentru a nu lasa sosul sa scada . Iar sosul despre care vorbesc se obtine foarte simplu.


Se curata 1-2 cepe noi si se taie cubulete. Mie imi place mult ceapa calita si mai ales in unt, asa ca pentru 4 prepelite am folosit 2 cepe mici. Se adauga in unt si se lasa la foc mic.


Apoi se curata de coaja 4-5 rosii . Se taie in cuburi de dimensiuni medii si se inabusa in cratita, cu ceapa si unt.


Prepelitele se spala bine, se sareaza cu sare grunjoasa si se pun in cratita , peste sosul format de rosii, ceapa si unt.

Se acopera cratita si se lasa la foc mic timp pana se fragezeste carnea. Verificati din cand in cand sa nu scada prea tare sosul. Daca scade, adaugati zeama de carne sau apa.

Pentru garnitura am pregatit dovlecel inabusit cu ulei de usturoi, patrunjel verde si otet balsamic alb. Pentru cei care nu tin regim, va recomand sa prajiti 2-3 cartofi ratte noi (sunt un soi de cartofi albi, lunguieti, cu o aroma foarte speciala) si sa adaugati in tigaie cateva ramuri de rozmarin proaspat. Sunt o garnitura extraordinara la prepelite, dar, din pacate, ruineaza orice dieta.

Needless to say ca am mancat tot si cred ca "my better half" va cere si saptamana viitoare o masa cu carne de prepelita.

Pentru data viitoare pregatesc o reteta cu oua de prepelita, care sunt foarte sanatoase si au un gust deosebit.

10 iul. 2009

Iaurt de casa

Acum doua zile am primit de la ferma bio coletul cu legume proaspete, prepelite, lapte si branza si mi-am adus aminte de verile petrecute la tara, cand bunica imi facea iaurt de casa.

Asa ca m-am pus pe treaba- am cumparat o cana mare de lut (stiti ce greu e sa gasesti o traznaie din asta???) si ..m-am blocat. Am sunat la ferma sa ii intreb cum se face, dar reteta lor nu m-a incantat prea tare. Norocul meu ca la GetFit Shop se gaseste Acidophillus. Asa ca pentru 2 litri de lapte nefiert am desfacut 10 capsule si am omogenizat continutul lor cu laptele.



Am lasat cana acoperita pe masa in bucatarie timp de 24 de ore si apoi am pus-o la rece.



Aseara, tarziu, dupa ce am venit acasa, ne-am delectat cu un pahar de iaurt de casa si am primit aviz pozitiv. Asa ca abia astept urmatoarea livrare de lapte, pentru ca intr-adevar e o mare diferenta intre iaurturile din comert- fie ele si bio- si cel facut in casa.

Azi voi prepara prepelitele- tot de la ferma- asa ca maine sper sa ma laud cu prima mea experienta de acest gen:)

8 iul. 2009

Top FHM

Aseara am fost la petrecerea FHM top 100 cele mai sexy femei . Sigur, lume multa, Vali Barbulescu pe post de MC, fete frumoase, fete bune, bagatori de seama. Ca intotdeauna la evenimentele mondene, de altfel.



M-am intalnit cu multi cunoscuti si m-am bucurat sa vad ca unele dintre fetele mele preferate se afla in top. Mi-a placut mult o fata care cica a jucat in "Fetele marinarului", care era foarte frumoasa si eleganta, iar marea castigatoare a serii a fost Gina Pistol. O fata frumoasa, simpatica, ce sa mai, exact ce trebuie. As mai da o nota mare si Monicai Columbeanu, care arata foarte bine si bine inteles prietenei mele Andra, care avea cel mai nostim tutu roz si portocaliu, cu sandalele asortate despre care m-a innebunit cu cateva zile inainte.

Well, se pare ca saptamana asta sunt o diva, intrucat mai in fiecare seara se anunta cate o iesire cu iz monden.

6 iul. 2009

Ha ha de sambata seara

Sambata asta am iesit la film. Ceea ce e o indeletnicire senzationala pentru weekend. Intamplarea a facut sa intarziem la filmul la care voiam de fapt sa mergem, asa ca am nimerit la o comedie - " Marea mahmureala" cum a fost tradus la noi .



Hangover e un film cu un scenariu neverosimil. Dar e amuzant. La stilul ras cu lacrimi, la niste poante ireale. Pe scurt, patru prieteni pleaca la o petrecere de burlaci in Vegas si de aici totul o ia razna. Se trezesc dupa o betie sora cu inconstienta si gasesc un copil in debara si un tigru in baie, iar viitorul mire e disparut. Iar lucrurile continua in cel mai dubios mod cu putinta, cu faze ultra amuzante si incurcaturi care mai de care mai razna.

Asa ca recomand cu incredere, pentru serile in care ai chef sa iesi dar nu chiar la club.

Restaurant La Gondola sau cum sa iti bati joc

Aseara, ca in fiecare duminica, de altfel, am iesit la masa in oras. Incercam de fiecare data sa alegem locuri frumoase, unde sa petrecem timp cu prietenii si sa ne simtim bine. Eu cu fetele stiam de terasa restaurantului "La Gondola" ca e frumoasa. Ceea ce si e. Peisajul e minunat, e liniste, pe lac se vad rate cu bobocei mici, nu se aud masinile care trec pe soseaua Nordului si e multa verdeata. Pe scurt, locul e minunat pentru o terasa.



Asa ca ne-am strans cativa prieteni si speram sa mancam ceva lejer si sa ne simtim bine. Trec peste faptul ca mancarea era mediocra. Nici buna, nici rea, exact genul de chestie care e facuta sa "umple matele " fara sa creeze vreo senzatie speciala. Bine ca a fost comestibila, se putea si mai rau.

Insa motivul pentru care scriu acum este servirea de la aceasta carciuma. Execrabila, chelnerii parca sunt morti, dureaza cate 20 de minute orice lucru pe care il ceri, la care se adauga cele 40 de minute cat am asteptat dupa nota de plata. Ne-au adus cateva feluri de mancare pe care nu le-am cerut, nu ne-au adus unele pe care le-am cerut si tot asa. Bref, e prima data cand nu am lasat spaga la masa.

Imi pare rau ca un loc atat de frumos si cu un potential urias pierde puncte din cauza serviciilor extrem de proaste.

3 iul. 2009

Ziua mea de liniste

Ador zilele de vineri. Nu doar ca stiu ca incepe weekendul si am asa, un soi de aer de vacanta in capsorul meu de blonda, ci asa, pentru ca vinerea mi se intampla lucruri frumoase.

Prima chestie faina e ca am inceput proiectul Recreatio de vara, asa ca in fiecare saptamana am o gasca de copilasi cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani pe care ii invat sa faca sport. Vinerea asta l-am invatat pe Andrei, care are 7 ani, sa alerge. Eva, de 9 ani, mi-a aratat exercitiile pe care le face ea la grupa de gimnastica ritmica, unde merge de 3 ori pe saptamana. Si, cu fiecare ora de sport cu ei, incep sa inteleg de ce multe dintre prietenele mele au decis sa renunte la cariere promitatoare de dragul copiilor. Eu nu sunt in acest punct si nu stiu daca voi ajunge vreodata, dar simt ca in ora pe care o petrec cu pustii orice altceva in afara de joaca lor inceteaza sa existe. Ma trag dupa ei in lumea lor simpla, lipsita de griji, lipsita de trecut si de viitor. Acum se cearta, acum se impaca, se transforma in Pokemon, in Power Rangers sau doar cauta indicii. Asta, bineinteles, atunci cand nu se joaca Bakugan . Asa ca vineri la pranz facem sport si ne jucam. si spun ne pentru ca, dupa mai bine de 15 ani, ma joc din nou.

Apoi ora se termina, ei striga sa raman sa ne jucam, eu raman, imi aduc aminte de ora la cosmetica si fug repede pe stradutele pitoresti din spatele Guvernului. Ajung rapid pe strada umbrita de artari, cu case vechi si frumoase unde este centrul de cosmetica la care merg. Urc scarile in fuga. Andreea ma asteapta cu cescuta de cafea si apa la temperatura camerei. Imi fac un dus ea imi deschide geamul. Aer curat, la naiba , in centrul orasului se poate asa ceva???



Inchid ochii si ma relaxez. Ii simt degetele pe fata, printre picaturi de ser de citrice, ulei de nu-stiu-ce, masca nu-stiu-de-care (parca miroase a argila) si adorm. Timp de o ora imi rasfata tenul cu tot felul de uleiuri si creme naturale, muzica e divina- " Draga mea, saptamana asta ti-am pregatit putin Bach si Chopin" "Da, da, multumesc, ii spun cu voce somnoroasa."

Stie ca adorm. Inchide lumina, ma rasfata si zambeste. Cand termina, imi pune ultima masca, o sterge, adauga un ser cu vitamina c si incepe un masaj mai viguros. Ma trezesc odihnita, de parca as fi dormit cateva ore bune.

"Sa-ti fie de bine, fetitza" imi spune si eu clipesc somnoroasa , termin cafeaua, ma imbrac si plec la treaba.

2 iul. 2009

Restaurantul Fibrio

Azi am ajuns tarziu la un mic eveniment orgaizat la restaurantul Fibrio. Restaurantul este mic si simpatic si are doua terase, perfecte pentru serile de vara. Am cunoscut-o si pe Cornelia, the big boss. O fata draguta, amabila, care este preocupata de o alimentatie sanatoasa si diversa.



Ma bucur ca am gasit restaurantul si sper ca in curand sa testez si cateva feluri de mancare.

1 iul. 2009

Surpriza blonda

Azi am avut placerea, surpriza si uimirea sa o cunosc pe Gilda Ghete , fata blonda din paginile lucioase ale FHM ului nostru cel de toate zilele.

Recunosc - nu stiam la ce sa ma astept. Ii vazusem pozele, vorbisem de cateva ori la telefon si asta a fost. Iar azi, cand a venit senina si punctuala la filmare, m-a uimit naturaletea ei. Fireasca, placuta, usor timida la inceput dar zambitoare si simpatica, Gilda m-a surprins in cel mai placut mod.


Mai mult, Gilda are creier . Si mult. Are un salon de infrumusetare si stie ce vinde. Pentru ca mi-a oferit o serie lunga de informatii despre ce se intampla la salon, de ce aduce anumite creme, de ce anumite aparate, care trebuie sa fie combinatiile de programe de intretinere corporala si ce trebuie sa faci daca vrei sa ai rezultate cu aceste metode.

M-a bucurat ca , desi nu mai facuse sport (va vine sa credeti ca arata asa fara sa faca sport???) , a incercat cateva exercitii si e constienta ca pentru cineva care vrea sa arate bine, sala si dieta sunt esentiale.

Am vorbit la o salata despre ce mananca, cum mananca si care e viata ei si ma bucur ca am avut ocazia sa o cunosc.

Vesela, proaspata si deosebit de draguta, Gilda m-a surprins in cel mai placut mod ! Ca de obicei, Andra a dat mai mult de o mana de ajutor, in felul ei discret dar eficient de a fi si de a rezolva toate scrantelile neprevazute.