11 sept. 2009

Sa mai si gatim acasa

In ultima vreme nu am mai avut timp sa gatesc asa cum imi place, dar m-am gandit sa imi regasesc inspiratia cu aceasta salata cu quinoa. La noi este destul de rar folosita, din pacate, pentru ca este foarte gustoasa si poate fi o alternativa la orez. Pentru un gust mai bun, inainte de a fierbe boabele de quinoa este bine sa fie lasate in apa rece timp de 30 de minute. O cana de quinoa se pune la fiert in 1.5-2 cani de apa rece, la foc mediu.

Asadar, iata reteta.....

1/2 zucchini taiat cuburi medii
1/2 vanata
1/2 dovlecel
1 lingura ulei de masline
sare si piper dupa gust
1 cescuta de quinoa
1 ardei rosu copt
1 cana de inimi de anghinare marinate (se gasesc conservate)
2 maini de baby spinach
2 felii de feta faramitata

pentru dressing:
1 lingura ulei de virgine
1 lingura otet balsamic
1/2 lingurita de oregano
2 maini de baby spinach
2 felii de feta faramitata



Zucchini-ul, dovlecelul si vanata se presara cu sare si piper, se adauga uleiul de masline si se aseaza in tava pe hartie de pergament. Se incalzeste cuptorul inainte 150 de grade si se pune tava pe gratarul din mijloc. Se tine aproximativ 30 de minute, timp in care se intoarce tava o data.

Quinoa se fierbe conform indicatiilor.

Pentru dressing amesteci toate ingredientele intr-un bol mic, amestecand intai otetul si sarea, apoi oregano si piperul si la urma uleiul de masline.

Cand legumele la cuptor sunt gata, se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca spanacul cu ardeii copti taiati cuburi, se adauga legumele si anghinarea, se ames

4 comentarii:

Andreea spunea...

Arata foarte bine salata! De unde ai gasit quinoa?

Cori spunea...

Buna Andreea,

Quinoa se gaseste la magazinele plafar mai rasarite, la magazinele bio si la GetFit Shop.

paispe spunea...

Zucchini nu este de fapt dovlecel?

Cori spunea...

Nu, zucchini au coaja verde inchis, aroma este mai discreta si nu sunt zemosi. Dovleceii au coaja verde deschis, subtire, aroma pronuntata si sunt zemosi.