Asadar, iata reteta.....
1/2 zucchini taiat cuburi medii
1/2 vanata
1/2 dovlecel
1 lingura ulei de masline
sare si piper dupa gust
1 cescuta de quinoa
1 ardei rosu copt
1 cana de inimi de anghinare marinate (se gasesc conservate)
2 maini de baby spinach
2 felii de feta faramitata
pentru dressing:
1 lingura ulei de virgine
1 lingura otet balsamic
1/2 lingurita de oregano
2 maini de baby spinach
2 felii de feta faramitata

Zucchini-ul, dovlecelul si vanata se presara cu sare si piper, se adauga uleiul de masline si se aseaza in tava pe hartie de pergament. Se incalzeste cuptorul inainte 150 de grade si se pune tava pe gratarul din mijloc. Se tine aproximativ 30 de minute, timp in care se intoarce tava o data.
Quinoa se fierbe conform indicatiilor.
Pentru dressing amesteci toate ingredientele intr-un bol mic, amestecand intai otetul si sarea, apoi oregano si piperul si la urma uleiul de masline.
Cand legumele la cuptor sunt gata, se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca spanacul cu ardeii copti taiati cuburi, se adauga legumele si anghinarea, se ames
4 comentarii:
Arata foarte bine salata! De unde ai gasit quinoa?
Buna Andreea,
Quinoa se gaseste la magazinele plafar mai rasarite, la magazinele bio si la GetFit Shop.
Zucchini nu este de fapt dovlecel?
Nu, zucchini au coaja verde inchis, aroma este mai discreta si nu sunt zemosi. Dovleceii au coaja verde deschis, subtire, aroma pronuntata si sunt zemosi.
Trimiteți un comentariu