30 iun. 2009

Ulei de masline, soare si fructe de mare

Pentru mine asta e reteta perfecta de a trai bine. Am gasit ulei de masline proaspat facut in casa, la presa artizanala, pe taraba unei doamne care vindea smochine proaspete de dimensiunea unui mar. Anchois marinate in casa, condimentate cu tot felul de ierburi, care nu au nici o legatura cu tristetile la borcane mici din supermarket.



Si, in timp ce turnam tacticos uleiul galben-verzui peste chifla de paine fierbinte, m-am gandit ca astea sunt ingrediente esentiale pentru liniste sufleteasca. O terasa in briza usoara a marii, mancare naturala si un sentiment perfect de liniste si impacare. Am inteles ca , din punct de vedere culinar, lucrurile trebuie sa fie simple . Ca si in viata, de altfel. Asa ca iata o reteta care mie mi s-a parut geniala prin simplitatea ei.

Creveti buzara

E nevoie de 3 creveti mari, proaspeti, bine spalati si curatati. Se pun in tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline, o rosie data pe razatoare , 2-3 catei de usturoi si cateva linguri vin alb . Se dau in clocot timp de 2-3 minute, apoi se iau de pe foc. Se servesc intr-un vas adanc, cu tot cu sosul in care au fiert.Se presara cu patrunjel proaspat tocat.

Enjoy!

Niciun comentariu: