12 feb. 2008

Delicii keto - gustarea cu rasfat

Am recunoscut si o mai fac o data: imi place sa traiesc frumos, sa ma simt bine in pielea mea. Nu-mi place nicidecum sa tin dieta si cand eram mica imi doream ca fiecare om sa aiba un depozit separat in care sa se acumuleze grasimea, undeva departe, in nici un caz vizibil sau pe langa corp.  Dupa indelungi experiente cu toate traznaile de diete, Marga mi-a aratat calea, adevarul si viata: dieta low-carb, la limita cu keto, sport, apa si consecventa. La care eu mi-am adus contributia personala, gratioasa si simpatica: cafea aromata, capucino cu scortisoara, ceaiuri parfumate si tot soiul de gustari care mai de care mai savuroase.



Branzeturile sunt printre felurile care mie imi plac mult, mai ales ca le pot combina in diverse variante. Imi place cascavalul de capra si cascavalul de casa de la Sibiu, telemeaua de bivolita de Huedin, branza Nasal si cateodata branza fina de capra Soignon. Primavara imi aduce cineva de la tara cas proaspat de capra.



Dintre branzeturile fermentate prefer Gorgonzola si inca vreo doua sortimente pe care nu stiu niciodata cum le cheama, in general branzeturile fermentate mai putin sarate. Nu refuz niciodata branza de burduf veche si cateodata mananc si branza de burduf mai noua, de 2 luni.

Le acompaniez de nuci, alune si migdale, uneri masline negre si cateodata adaug un pahar mic de vin sec.

Conform celor spuse de Marga, o portie nu ar trebui sa depaeasca 150 de g de branzeturi si nu ar trebui sa amestecam branzeturile si carnea.

Niciun comentariu: