12 feb. 2010

Prevention - sau cand o gasca de gagice faine stiu sa faca treaba

Miercuri am fost invitata la un eveniment organizat de revista Prevention pentru cititoarele fidele. Nu o sa dau detalii despre cat de bine a fost totul organizat - toata povestea va aparea pe larg in numarul acesta al revistei - ci despre faptul ca simt inca o data nevoia sa accentuez cat de important este sa mananci sanatos constant.

 
  
 


Nu cred ca a face "detoxuri" pe perioade scurte functioneaza pe termen lung. Daca timp de cateva luni iti bombardezi organismul cu chimicale si alimente nesanatoase, efectele nu dispar dupa 2-3 saptamani de cura de detoxifiere. Sigur ca o ameliorare poate sa existe, mai ales ca orice perioada de alimentatie cat de cat sanatoasa e bine-venita. Dar de aici si pana la o solutie permanenta...mai e.

Ca tot omul, si eu am perioade in care simt nevoia sa "ii dau corpului o pauza" mai ales ca stind sa mananc carne zilnic. In aceste perioade incerc sa mananc cat mai divers, alimente cat mai proaspete - daca sezonul o permite si sa ma hidratez cat mai bine.

Kit-ul meu pentru perioadele astea contine aproape intotdeauna :

salate verzi, salata chinezeasca, salata treviso, valeriana, baby spinach, ruccola
spanac, broccoli, conopida, fasole verde
telina, pastarnac, morcov, patrunjel verde, marar
ulei de canepa, ulei de in, ulei MCT
quinoa, seminte de in, naut, linte, foul
fructe de sezon, de la noi din tara.

Cum afara e inca foarte frig, voi mai astepta pana la detox-ul de primavara, dar recunosc - abia astept sa vina vremea frumoasa si primele legume proaspete!

4 comentarii:

Andreea Vasile spunea...

Cooooooriiiiiiiii, I want you back. You look so serious. Cori cu parul scurt si blonda si wacko era mai tare :-)

Cori spunea...

Hehe, ma mai joc si eu cu mine...era totusi un eveniment oarecum serios, nah :)

runbaby spunea...

bai, sorry, dar poza aia cu colon help langa solnita si piper, pe masa, are un umor involuntar pe care nu pot sa nu il sesizez :)

Cori spunea...

Haha, pai nah, tre sa facem seminarii si despre asta, nu?

LOL, fac ei emisiuni la televizor despre oameni cu probleme de tranzit intestinal si de aici chestii psihologice, dar'mite noi, bieti muritori de rand ...