17 mai 2008

Supa crema de dovlecel

O reteta simpla si satioasa, de vara:

Se curata 1 kg de dovlecei proaspeti


Se taie felii mari 1-2 cepe medii



Se curata si se taie felii o telina mare



Toate legumele se pun la fiert in apa, se adauga sare si piper. Cand sunt fierte, se adauga unt si smantana dupa gust.

Eu o prefer aproape rece si fara crutoane, doar cu patrunjel proaspat taiat marunt.

Enjoy!

3 comentarii:

radu_o spunea...

daca in loc sa le fierbi in apa pui legumele la steamer in prealabil isi pastreaza toate vitaminele. nu mai trebuie decit sa le adaugi apoi in apa fiarta in care mia pui sare si ce mai vrei.

Cori spunea...

Majoritatea vitaminelor se distrug la temperaturi de peste 65 de grade. Indiferent ca e vorba de steamer sau de apa.

Solutia ar fi o alimentatie bazata pe alimente crude in cea mai mare masura, dar e relativ dificil de organizat si mentinut o astfel de dieta.

qteJane spunea...

F buna, chiar mi-am facut supa asta pt erau cam singurele ingrediente din casa! Inca 10 -retete-!

ps: Ar fi dragut sa-ti pui labeluri pe blog pt navigare mai usoara - daca vreau sa-ti vad toate retetele pe blog, nu pe feeds nu prea am ce sa fac...