30 mai 2008

Dieta in vacanta

Multe din clientele mele imi spun ca se descurca mai greu cu dieta atunci cand sunt plecate. In vacanta sau cu treburi, ma suna cateodata sa ma intrebe ce sa manance.

Le spun de obicei sa ia in geanta un minim de alimente sanatoase: nuci, alune, migdale, eventual o cutie de sana sau de branzica de casa. Lactatele pot fi pastrate in bordul masinii, cu aerul conditionat pornit. Timp de cateva ore rezista fara probleme. Nu mai spun ca aproape orice benzinarie vinde nuci si un tip sau altul de iaurt. Pachetul " de supravietuire" le ajuta sa isi potoleasca foamea pana cand ajung la restaurant, la masa.

Asa cum am mai zis, dieta e in primul rand o chestiune de organizare.
Ce sa alegi la restaurant? Eu aleg de obicei o salata de ton sau cu Gorgonzolla, eventual un fel principal: somon cu legume, vinete cu mozarella, souffle de spanac cu rocquefort. Asta pentru ca dieta mea este una moderat-vegetariana. Pe vremea cand mancam carne, alegeam fara sa clipesc un muschi de vita in sange cu spanac, piept de curcan la tava sau chiar muschiulet de porc la gratar. Tot cu legume: broccoli, spanac, conopida, salata.

La micul dejun, mai ales daca este continental, nu va aruncati in croissante si muffins. Mancati intai omleta/oua ochiuri cu rosii, beti un pahar de iaurt, o cafea mare cu lapte si un pahar de apa plata rece, cu lamaie. Cred ca e de ajuns, mi-e greu sa cred ca veti mai vrea si altceva de mancare.



Miercuri am ajuns la munte foarte tarziu. Evident ca nu am gasit nimic de mancare, asa ca ne-am bazat pe cumparaturile facute in benzinarie. Iata si micul ghid de supravietuire in benzinarii:

1. Apa plata, 2-3 sticle
2. Iaurt de baut Activia (la alegere cu Iaurt de baut simplu)
3. Crema de branza Hochland (cu verdeata, o cutie pentru 2 persoane a fost suficient)
4. Mix de nuci FitFood (nuci brazilia, caju, fistic, migdale) 2 pungi de 100 de g, una inca e in masina.
5. Pentru iubitul meu, sandwich cu pui si ardei copt de la Snack Attack si sandwich cu pui, castravete si mustar de la KingSandwich. Erau cele mai rezonabile din raft, un compromis dictat doar de situatia de criza in care ne aflam ;)
6. Guma de mestecat Orbit Clean verde

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cori, esti o revelatie! Dac-ai sti de cate ori am trecut infometat si trist in timpul lungilor mele calatorii cu masina pe langa benzinarii, dar niciodata nu am indraznit sa intru, pentru ca imi dadeam seama ca n-as fi stiut ce sa cumpar, cu adevarat sanatos, ca sa ma pastrez cu adevarat fit. Am printat deja ghidul tau de supravietuire si o sa-l pastrez mereu alaturi de mine.
Tschuss, Matei