26 apr. 2008

Terneuzen sau cum ar fi sa traiesti la neptun

Ieri ne-am plimbat pana in Olanda. Ne-am oprit intr-un orasel mic, pe coasta. Terneuzen se numeste, noi l-am botezat Neptun. Pentru ca arata exact ca statiunea neptun in luna iunie, undeva in anii 1995.



O zona rezidentiala



Oamenii aproape ca nu ii vezi si este infernal de liniste. Toti zambesc si te saluta.



Majoritatea merg pe bicicleta, unii fumeaza in timp ce merg



Orasul e inspaimantator prin perfectiune si organizare. Orice este permis: iarba, prostitutie, sex . Oamenii traiesc alienati de perfectiune. Dezideratul uniformizarii atinge apogeul in acest orasel, in care pana si amenzile sunt linistitoare, oamenii semneaza contracte la cafenea si totul se desfasoara lent. Foarte lent.

Totul este prelucrat ca o lucrare de arta digitala. Casele arata perfect, ferestrele mari sunt incantatoare, florile sunt perfecte si nimic nu e lasat la voia intamplarii. Masinile sunt perfect parcate, in locuri perfect amenajate, totul este perfect organizat si perfect gandit. Podurile se ridica pe rand, astfel incat sa nu fie niciodata nevoie sa stai la stop. Strazile sunt perfect construite, zona de coffeeshopuri este perfect semnalizata, cu parcarea aferenta, podurile sunt perfect semnalizate, vapoarele care trec pe canale sunt perfect vopsite, atmosfera este perfect linstita si lumea perfect functionabila.

Un comentariu:

radu_o spunea...

:) pai da, cred ca tinjesti dupa un mic "stagiu" de trafic rutier pe stefan cel mare.
p.s.In insiruirea iarba, sex, etc. ai uitat euthanasia. chiar si asta e la liber in Olanda, nu ca la noi. o mierlesti cind ai tu chef, fara programare si plic la doctor. :)))