25 feb. 2008

Mancarea de primavara

Primavara traiesc pe baza de salate, cruditati cat mai multe si mai diverse. Ma rasfatz cu casul proaspat cu ardei, rosii, salate de toate felurile, urzici daca le gateste mama si alte asemenea.

Azi, o masa simpla si satioasa, in fata laptopului si cu soarele in ochi: salata de ton, masline si gorgonzolla picanta cu andive crete, valeriana si cicoare rosie.



Frunzele de valeriana se spala in apa rece si se desprind  de tulpina. Nu e nevoie sa le toci.



Cicoarea rosie sau radicchio se taie frunza cu frunza, in bucati medii.



Andivele crete se toaca mai marunt, dar nu exagerat.
Exista si un mix la punga, gata preparat, la care apelez din cand in cand. Contine plante organice, sunt deja spalate si 150 g de salata  costa 8 ron.



Am adaugat o conserva de 50 g de ton in ulei de masline



50 g de gorgonzola picanta taiata cuburi mici



4-5 masline negre si verzi



Zeama de la o lamaie


Ulei de masline cu rozmarin dupa gust.

Nu am mai adaugat sare reoarece si tonul si branza si maslinele sunt suficient de sarate. In functie de timp si de sisponibilitatea din frigider, se mai poate adauga ceapa verde tocata, marar sau diverse condimente. Eu merg pe varianta simpla si eficienta.

Un comentariu:

radu_o spunea...

radichhio e cam amar