25 feb. 2008

Crema de broccoli

O reteta pentru pranz sau seara dupa antrenament. Este suficient de satioasa ca sa fie felul principal la masa, eu nu simt nevoia sa mai mananc si felul doi dupa aceasta crema.



Se incalzesc 50 g unt in tigaie



Se calesc 2 cepe medii, taiate marunt, pana cand se inmoaie si devin transparente, dar nu arse pe margini.



Se aleg 6-8 buchete de broccoli si se pun la fiert in supa clara de pui (cam o cana de supa pentru o portie de crema de broccoli)



Cand broccoli-ul s-a inmuiat, se adauga ceapa calita in unt si smantana dulce grasa 35%. In comert se gaseste sub denumirea " Smantana dulce LaDorna" sau " Panna " de la parmalat, mult mai scumpa



La final, amestecul se mixeaza in blender, se decoreaza cu un buchet de broccoli, cu frunze de patrunjel sau o lingura de smantana si se serveste calda

Niciun comentariu: