11 ian. 2008

Pilates


Pilates, ca metoda de antrenament, a fost stabilita la inceputul secolului trecut, fiind o alternativa la terapiile de refacere dupa accidentari . In timp, perceptia despre Pilates s-a schimbat, evoluand spre o varianta de antrenament menita sa remodeleze complet corpul prin imbunatatirea controlului si tonifierea musculaturii.


Sistemul folosit la GetFit Gym se bazeaza pe principiile clasice- executarea corecta a exercitiilor, intarirea zonei abdominale si lombare si secundar antrenamentul specific zonei coapselor si feselor- dar aduce si elemente noi, menite sa orienteze antrenamentele spre remodelarea corporala si slabire, in special. Programul de antrenament porneste de la o serie de exercitii consacrate, menite sa imbunatateasca postura, sanatatea coloanei vertebrale si aspectul general al corpului insa abordarea este mai dinamica, de o intensitate crescuta, avand ca rezultat direct accelerarea procesului de tonifiere musculara si aditional progrese vizibile in slabire.


Antrenamentul contine 4 etape distincte, fiecare avand un rol bine determinat. Prima parte este menita sa pregateasca organismul pentru efort, incalzind musculatura la nivel general si dureaza 10 minute. Nivelul urmator este dedicat antrenamentului trunchiului. Exista exercitii specifice intaririi abdomenului si o serie de miscari menite sa corecteze postura spatelui, de cele mai multe ori defectuoasa.Urmatoarea faza implica musculatura feselor si a coapselor, cu efect imediat in reducerea celulitei, tonifiere si reducerea acestora in volum. La finalul antrenamentului se executa exercitii de streching si respiratie, cu efecte pozitive in dobandirea unui aspect suplu al corpului, imbunatatirea circulatiei in zona abdominala si diminuarea tensiunii asupra coloanei vertebrale.


In urma antrenamentului consecvent bazat pe metoda Cori's Pilates, rezultatele devin vizibile in decurs de 3-4 saptamani, chiar mai repede daca se respecta si o dieta echilibrata, usor hipocalorica. Veti observa o remodelare placuta a corpului- tonifierea abdomenului, imbunatatirea formei picioarelor in general si ameliorarea aspectului zonelor cu probleme- fese si coapse- si nu in ultimul rand, reducerea celulitei.


Efecte pozitive apar si in ceea ce priveste sanatatea spatelui, prin reducerea durerilor cauzate de pozitia defectuoasa la birou.


Prin exercitiile destinate zonei abdominale se urmareste, pe langa dezvoltarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangvine si a musculaturii interne a zonei pelviene, cu rezultate benefice asupra vietii sexuale.


www.getfitgym.ro

2 comentarii:

Gaelex spunea...

De ce am impresia distincta ca acest pilates e doar pentru femei?
Pilates, yogalates, taebo si care or mai fi nu-s decat o scuza de fapt. Pentru toate dulciurile si cola-urile acelea si pizza de la birou sau cu prietenele in oras.

Cori spunea...

Pilates nu e doar pentru femei, in Canada era practicat inclusiv de bodybuilderi. Cand predam si la o sala mixta, mai mult de jumatate din clientii de la ore erau barbati.

Si nu inteleg de ce crezi ca toate femeile isi cauta scuze. Mai sunt si unele intregi la cap, rezonabile si ok in general.