23 oct. 2007

Scaricica de porc la cuptor cu spanac


....un deliciu (ne)vinovat, doar pentru dieta keto.

Se ia o bucata de scaricica de porc bine impanata, se condimenteaza din belsug cu boabe de piper, boia, usturoi, cimbru si sare grunjoasa. Se incinge cuptorul la 200 de grade, intre timp se adauga ulei de masline peste carne. Se baga in cuptor pentru aproape o ora, se verifica la fiecare 20 de minute. Intre timp, se amesteca spanacul dezghetat si scurs de apa cu sare, zeama de lamaie, ulei de masline si praf de usturoi si se incalzeste fara sa dea in fiert. Portiile cuprind 200 de g de scaricica si vreo 4 linguri de spanac. Peste spanac se poate adauga sosul aromat in care s-a facut carnea, ca sa mai zica cineva ca dietele sunt plictisitoare si fara gust...

Atentie din nou la calorii, procentul de grasime din respectiva bucata ajunge pe la vreo 50%. Dar mama cat de buna e!

Niciun comentariu: