3 iun. 2010

Scurt ghid de supravietuire la gaga

Aseara am ajuns la petrecerea de deschidere de la gaga. Cum care gaga, in herastrau, un fel de bambu de vara, mai alb si cu mai multa lumina. In fine, nu despre asta e vorba, ci despre faptul ca am observat ca exista un ghid de buna purtare la gaga, oarecum similar cu cel de la bambu, dar totusi nu identic.

In primul rand, ca barbat trebuie sa o arzi serios si preocupat, de parca e musai sa iti puta tot. Asta pana la a patra sticla de sampanie, cand ai voie sa te relaxezi. Apoi, trebuie sa socializezi. Toti se pupa mai ceva ca in Nasul, se imbratiseaza si isi zbiara in urechi diverse formule de salut politicos: "Ce faci fratioare, plm n-ai mai dat si tu un semn de viata..."

Apoi este spectacolul pasaricilor. Care si ele sunt pe mai multe categorii. Sunt cele care au masa, deci o ard blazate pe canapea si privesc superior asupra jupuitelor care fac ture prin club eventual cu cate un suc in mana, daca nu cumva doar cu posetuta stralucitoare pe manuta. Deci cele de la masa au un avantaj competitiv asupra celorlalte. Unele danseaza, altele se bataie discret in ritmul muzicii, altele stau si vorbesc intre ele de parca ar fi la o cafenea cu atmosfera relaxanta si nu le bubuie muzica in urechi de nu se aud nici gandurile intre ele in cap, daramite om cu persoana....

Cele care dau ture sunt mai amarate. Se vede clar diferenta intre buclele facute cu drotul la coafor si cele facute cu drotul acasa, eventual prin interventia binevoitoare a vreunei prietene. Reteta e aceeasi. Rochita cat mai colorata si mai scurta, tocuri cat  mai inalte si machiaj cat mai evident. Ah, si parfum, muult parfum. Dau ture, se saluta cu cate vreun cunoscut si spera sa se lipeasca la vreo masa. Dar tot nu ajung la nasul celor care au deja masa.

Mai sunt si fetele care sunt de-ale casei. Le vezi, se saluta cu toata lumea, le cunosc pana si bodyguarzii, sunt imbracate normal si vin sa se distreze.

Dupa ora 3 incepe sa se omogenizeze povestea. Lumea deja e bine, alcoolul curge in valuri si intuiesti in spatele privirilor tampe ca lumea se simte bine. Se poarta conversatii fractionate, se danseaza si se rade. Lumea s-a destins, fetele parca incep sa se dezmorteasca si totul e mai vesel. Se da noroc, se bea in continuare. Fitza maxima e sa bei sampanie. Nu....nu asa, oricum. E de bonton sa ti-o aduca la masa cu artificii, cu cat vin mai rapid sticlele cu atat chelnerii sunt mai amabili, se ingrijesc sa ai curatenie in zona in care dansezi si bodyguardul se asigura discret ca nu te deranjeaza nimeni. Intr-un fel, e placut sa stii ca esti safe, ca poti sa te pui linistit in cap ca nu se poate intampla nimic mai rau decat o mare mahmureala...

Spre 5 dimineata incepi sa te gandesti ca e cazul sa pleci. Muzica parca suna la fel, ba mai auzi si o melodie care parca a mai fost. Clubul inca e plin, unii abia au inceput sa se distreze mai serios. Lasi banii la prietenii care mai raman, te pupi, te imbratisezi, a fost tare si pleci cu un aer important spre intrare. Lasi ceva la baieti, sa-ti aduca masina. Ei sunt draguti, zambesc frumos si iti deschid usile. Daca nici unul din gasca nu e in stare sa conduca, iei un baiat sa te duca acasa, spre binele permisului de conducere si siguranta rutiera.

20 de minute mai tarziu ai reusit sa iesi cu masina in drumul principal, trecand prin marea de taxiuri si masini care incearca sa se indrepte in aceeasi directie cu tine.

Ajungi acasa, arunci hainele si adormi lemn. E miercuri, cum sa nu mergi la discoteca?

9 comentarii:

Andra A spunea...

Haha..descrie bine cam ce am perceput si eu cand m-a carat cineva acolo anul trecut. N-ai detaliat insa suficient despre baietii cu ceafa lata de la intrare, care selecteaza cu un aer fioros cine merita si cine nu sa paseasca in pretentioasa incinta..grupul cu care am ajuns atunci nu avea rezervare, asa ca numai faptul ca unul din ei se stia de undeva cu unul din baieti ne-a permis accesul. Sincer, credeam ca nu mai exista specia asta de pazitor de usi care te masoara cu un aer obraznic, dar iata ca da..Clubul il gasesc din aceeasi categorie cu Fratelli, Bamboo, adica in principal club de afisaj mai mult decat pentru o distractie relaxata, iar decoratiunile alea ostentative la limita kitschului mie una nu-mi plac.

anca spunea...

Imi place cum ai descris gradina zoologica ...

Epurica spunea...

Excelent :))

Gaelex spunea...

Exceptionala descrierea motivului pentru care detest cluburile si mai ales creaturile uni-neuronate ce le frecventeaza.
Prefer sa ma duc sa scot cativa prieteni La Copaci, unde ne auzim reciproc, decat sa ma duc in vreun local de fitze.
Atat cat pot evita, cu job-ul va trebui sa ma afisez si in astfel de locuri ale pierzaniei probabil.

Madalush spunea...

Ma intimideaza cluburile de genul asta, si nu e complexul de inferioritate fata de fufele roz ce le populeaza, ci e senzatia de nepotrivire (de caracter)!

Adina Afendulis spunea...

E genial cum scrii!

Cori spunea...

@Adina : Multumesc, multumesc! Sa stii ca iti citesc regulat blogul, mi se pare foarte interesant si imi place mult ce scrii :)

Adina Afendulis spunea...

Multumeeesc, de asemenea! Stii ce mi-ar placea mie o data? Sa ne si vedem noi la o... cafea/ceai/apa plata, o data cand avem timp amandoua!

Cori spunea...

@ Adina : Sure, mai ales ca suntem si vecine...am recunoscut in cartier magazinele pe care le-ai recomandat pe blog :)