1 feb. 2010

Leacuri pentru raceala

Zilele astea am reust sa racesc. Dupa cateva zile de luat medicamente de raceala - care mai de care mai scumpe si mai puternice - nu am observat nici o imbunatatire a starii mele, asa ca am apelat la vechile leacuri pentru raceala.


Primul pas e o frectie buna cu spirt si aspirina - se piseaza o aspirina in alcool si se aplica un masaj viguros pe muschii spatelui, ai bratelor si picioarelor. Ideal este ca acest pas sa se faca dupa o baie fierbinte cu ulei volatil de aucalipt si sare grunjoasa de mina (se gaseste in piete sau supermarketuri, de regula sunt cele mai ieftine cutii de sare).

Apoi, dupa baie si frectie, se intervine in forta cu o cana de tuica fiarta preparata in felul urmator : se fierbe tuica in care s-a adaugat piper macinat si cuisoare, iar cand e gata fiarta se adauga o lingurita de miere si o felie de lamaie. Se bea cu masura, atentie!

Tratamentul racelii continua cu masaj la talpi si nenumarate cani de ceai cu lamaie si miere. Nu stiu despre masajul la talpi ce impact asupra racelii are, dar ne face sa ne simtim iubite si ingrijite (plus varianta la masculin, evident) de catre our significant others :)

Sanatate!

2 comentarii:

qteJane spunea...

Mie tuica fiarta-mi place cu piper boabe pe care-l arunc pe tot tot tot dupa ce fierbe :D.
Get well!

Andra A spunea...

Insanatosire grabnica...bine ca nu si tusesti, mie mi-a luat 2-3 dupa raceala sa scap si de asta..