In frigider mai aveam ratacit ceva spanac, un broccoli si o conopida. Nu cele mai proaspete din lume, dar aratau inca rezonabil. Asa ca mi-am amintit de reteta Laurei, de piure de broccoli. Iata cum:
Se spala bine spanacul in apa rece.

Se curata buchetelele de conopida si broccoli de pe cotor si se spala in apa rece.


Se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute. Se scurg de apa si se adauga un pachet de unt 80% grasime.

La aproximativ un kilogram de legume am folosit un pachet de 250 g de unt.
Se face piure-ul cu mixerul de mana. Se lasa sa se raceasca putin si gata!
Un comentariu:
de curind am descoperit ca spanacul se poate prepara exact ca o salata verde si e excelent. doar il speli, pui ulei de masline, lamiie sau acetto balsamico si gata. plus putin usturoi taiat marunt daca il agreezi.
Trimiteți un comentariu