Azi m-am gandit la o salata satioasa, foarte potrivita pentru masa de pranz. Este potrivita pentru keto dar si pentru low-carb. Estimati, totusi caloriile dintr-o astfel de salata- ele sunt departe de a fi neinsemnate.
Alege o salata mare de gradina, proaspata. Se spala frunza cu frunza si se toaca marunt.
Se fierbe o jumatate de piept de pui curatat de piele in apa cu sare si boabe de piper. Dupa ce s-a racit, se toaca marunt si se presara peste salata. Se amesteca bine, inainte de a adauga restul ingredientelor.
Se pun rosii cherry intregi, cam 4-5. Se distribuie uniform peste salata si carne.
Se toaca marunt o legatura de ceapa verde, fara frunze. Se amesteca in salata.
Se faramiteaza Gorgonzolla picanta peste amestec. Bucatile sa fie mici si distribuite uniform. Nu se mai amesteca in salata, pentru a nu strica aspectul.
Se adauga 5-6 masline negre mari, de preferinta fara samburi.
Se decoreaza cu miez de nuca proaspat. E preferabil sa nu zdrobesti miezul, ci sa fie intreg. O portie generoasa este cam cat ai prinde in pumn.
Adauga 10 oua de prepelita fierte tari, curatate de coaja. Ele reprezinta echivalentul a 2 oua de gaina.
Toarna o cantitate generoasa de ulei de masline sau samburi de struguri. Pentru dieta keto merge o cantitate mare, fara probleme.
La final se toarna putin aceto balsamico.
Din cantitatile de mai sus iese linistit o portie pentru doua-trei persoane.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu