6 mar. 2008

Salata de pranz.

Azi m-am gandit la o salata satioasa, foarte potrivita pentru masa de pranz. Este potrivita pentru keto dar si pentru low-carb. Estimati, totusi caloriile dintr-o astfel de salata- ele sunt departe de a fi neinsemnate.



Alege o salata mare de gradina, proaspata. Se spala frunza cu frunza si se toaca marunt.



Se fierbe o jumatate de piept de pui curatat de piele in apa cu sare si boabe de piper. Dupa ce s-a racit, se toaca marunt si se presara peste salata. Se amesteca bine, inainte de a adauga restul ingredientelor.



Se pun rosii cherry intregi, cam 4-5. Se distribuie uniform peste salata si carne.



Se toaca marunt o legatura de ceapa verde, fara frunze. Se amesteca in salata.



Se faramiteaza Gorgonzolla picanta peste amestec. Bucatile sa fie mici si distribuite uniform. Nu se mai amesteca in salata, pentru a nu strica aspectul.



Se adauga 5-6 masline negre mari, de preferinta fara samburi.


 
Se decoreaza cu miez de nuca proaspat. E preferabil sa nu zdrobesti miezul, ci sa fie intreg. O portie generoasa este cam cat ai prinde in pumn.



Adauga 10 oua de prepelita fierte tari, curatate de coaja. Ele reprezinta echivalentul a 2 oua de gaina.



Toarna o cantitate generoasa de ulei de masline sau samburi de struguri. Pentru dieta keto merge o cantitate mare, fara probleme.


La final se toarna putin aceto balsamico.

Din cantitatile de mai sus iese linistit o portie pentru doua-trei persoane.

Niciun comentariu: