26 mar. 2008

Food and the city

Ma chestiona cineva azi in legatura cu alimentele sanatoase. Fara o ordine a importantei, iata alimentele principale din dieta mea.



Cand sunt pe drumuri si nu reusesc sa mananc ca omul, ma opresc la OMV si iau Mix de alune naturale. Crude si organice, 13 ron/100g. Deh, lipsa de organizare costa...



La Cora, Real, Gima si orice plafar gasesti miez de nuca. Old school, dar foarte bun.



Pour les connaisseurs, seminte de in. Ideal sa fie tinute in apa 24 de ore inainte de a le consuma, dar sa fim seriosi, merg si fara complicatii.



Nucile Brazilia, crude. O placere nevinovata. Se gasesc in special la Gima, cateodata si la Cora.



Migdale crude. Pentru piele si par fac minuni, nu mai zic de gust. Atentie sa nu mancati toata punga de juma' de kil, acolo sunt vreo 8 mese copioase.



Dimineata ador omletele de toate felurile, mai ales pe cele de la Crem Caffee. In alta forma merg oricum: oua ochi, fierte, oua romanesti. Ideal sa fie de la gaini de curte, care traiesc cu unul-doi cocosi, dar viata ne invata ca se poate si fara .



Brnza clasica, telemea sau cas. Ideala pentru o masa lejera, nu e cea mai buna solutie sa va bazati doar pe ea pentru proteine.


Sa nu uitam si placerile vietii: cascaval de capra, madrigal, soignon de chevre, labneh de capra si of course, gorgonzola, brie , camembert, nasal, rocquefort si alte asemenea. Cu suta de grame in creier, sa nu facem fundu' cat malu'....


Mascarpone si smantana, pentru momentele mai speciale.



Spanacul proaspat tras in unt, genial pentru pranzul in oras sau cina de acasa.



Ardeiul iute e bun in orice situatie. Ca si condiment sau accelerator de viteza, in alta directie.



Maslinele sunt bune si satioase, cu conditia sa nu fie prea sarate.



Aleg ciupercile la gratar sau trase in unt cu smantana dulce si ceapa, ceea ce va recomand cu incredere sa faceti si voi. Imediat dupa ce ati decis sa intrati pe keto.



Usturoiul tine toti germenii departe de voi. La fel ca pe oricine , de altfel.



Conopida gratinata cu cascaval poate fi un vis, dar conopida fiarta cu putin unt nu e chiar atat de departe. Si nici greu de facut.


Broccoli, ruda mai posh a conpidei . Merge facut si supa-crema, si piure. Tot cu unt, ca e mai bun. Tot pe keto



Rosiile cherry, cu titlu de ornament in salate si garnituri.



Andive, salata creata sau amaruie, intotdeauna o salvare pentru fetele fashionistice care nu mananca niciodata prea mult in public.


Salata iceberg, deja un clasic. Mai ales la pubga, gata spalata si taiata. Pentru burlaci si femei destepte.


Ceapa verde, daca ramai acasa.

Ton la conserva, deja un clasic in salata de ton. Sashimi de ton pentru cunoscatori.


Somon, bun pentru ca nu are mercur si este bun si fara oase.



Curcan, ca e mai bun decat puiul. Pieptul de curcan cere musai ulei, ca n-are nici un haz altfel. Pentru cine gateste, piept la cuptor. Pentru cine traieste, julienne de piept de curcan cu amestec chinezesc, sos de chilli si ulei aromat de rozmarin.



Cea mai buna pasare e tot porcul. In special cotletul, muschiul file sau muschiuletul de porc. Nu deveniti obraznici cu cefe si alte asemenea, dar altfel merge. 



Muschi de vita la gratar, in sange. Muschi de vita cu gorgonzolla. Muschi de vita la tava. Carpaccio de vita . Oricum ar fi, muschiul de vita ramane favoritul meu.

Eu nu sunt o gospodina. Nu imi place sa stau la cratita, consider ca stiu sa fac alte lucruri mai utile cu mainile. Nu spal vase. Dar imi place sa mananc bine si sanatos. Si daca pentru acasa nu pot decat sa ma laud singura si sa imi strang cate o mana cu cealalta, de mancat prin oras va recomand asa :

Crem Caffe-ul de langa Universitate pentru omlete si capuccino
Charme pentru vita cu gorgonzolla
Bellini pentru preparate italienesti
Iulica pentru sashimi si sushi de toate felurile
Caffe&Latte pentru preparate din peste
Salatele de la mine din bucatarie, pentru prieteni.

5 comentarii:

radu_o spunea...

Pai sa moara bibi, in afara de ceva salate, in rest maninci ca o uzina de colesterol. Alune, migdale, porc... Probabil inca nu ai descoperit gustul cepei calite in ulei si apoi pusa pe piine. Ori, ca tot zici ca esti olteanca, bucatile de carne de porc pastrate in untura. Io cred ca ne inveti sa mincam in asa fel incit sa nu dati faliment niciodata astia cu gym-ul :)

Cori spunea...

Nu, bai vere ca e o dieta foarte speciala care se cheama dieta keto. Ai vazut tu ceva scris de zahar, paine si alte asemenea? Nu.

Dieta asta se bazeaza pe niste principii foarte speciale. Este o reeducare a corpului spre a folosi ca sursa de energie grasimea.

Dar o sa il las pe Marga sa explice mai pe larg despre dieta...

CristiM spunea...

Radu, mai multe despre acest tip de alimentatie gasesti pe site-ul nostru: www.getfit.ro
Intr-adevar, e o dieta "pour les connaisseurs", cu princpii ceva mai greu de inteles si acceptat, dar foarte eficienta.

radu_o spunea...

ok, intelesesem dinainte ca e ceva aparte, dar comentam din perspectiva celui care nu merge la sala, face sport saptaminal(innot, fotbal,etc), se straduie ca depozitele de pe corp sa nu tradeze un pahar de vin in plus aseara si vine Cori sa ma alerge cu fleica de porc si putinica de gorgonzola. Iar dupa toata povestea asta mai si arata destul de misto :) (la arhitectura lui Cori ma refer, nu dadea cu piatra in pianist, nu ma dau la tine ci doar concluzionez)

radu_o spunea...

sa ma usuc de ris, pina astazi credeam ca Marga e numa de fata, prescurtarea de la Margareta eventual. Am intrat intimplator pe blogul respectiv si pac revelatia :)))