Azi a trebuit sa ma descurc cu o situatie ciudata: toata carnea era bagata in congelator, la -1000 de grade . Eu nu am cuptor cu microunde pentru ca e toxic (Marga dixit). Eram dupa 4 ore de Pilates, lesinata de foame. Nu aveam chef sa astept sa se dezghete carnea, nici sa comand si nici nu ma prea atrageau alternativele: sardine in ulei, branza de burduf si seminte de dovleac crude.
In frigider mai aveam ratacit ceva spanac, un broccoli si o conopida. Nu cele mai proaspete din lume, dar aratau inca rezonabil. Asa ca mi-am amintit de reteta Laurei, de piure de broccoli. Iata cum:
Se spala bine spanacul in apa rece.
Se curata buchetelele de conopida si broccoli de pe cotor si se spala in apa rece.
Se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute. Se scurg de apa si se adauga un pachet de unt 80% grasime.
La aproximativ un kilogram de legume am folosit un pachet de 250 g de unt.
Se face piure-ul cu mixerul de mana. Se lasa sa se raceasca putin si gata!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
de curind am descoperit ca spanacul se poate prepara exact ca o salata verde si e excelent. doar il speli, pui ulei de masline, lamiie sau acetto balsamico si gata. plus putin usturoi taiat marunt daca il agreezi.
Trimiteți un comentariu