25 ian. 2010

Mi-e frig!

Gata, mi-a ajuns frigul! M-am saturat sa car manusile dupa mine, sa imi inghete picioarele in cizme si sa fiu nevoita sa conduc cu manusi!

Vreau la caldura!



Si cum stateam eu astazi la birou, lungita pe canapea (e working mode-ul meu, nu pot sa scriu la masa) ma gandeam ce bine ar fi sa stau lungita pe un chaise-longue undeva la cel putin 30 de grade, sa fac exact ceea ce fac la birou....

Eh, ce vise frumoase....

24 ian. 2010

O salata absolut perfecta

Printre salatele perfecte la care ma pot gandi este aceasta salata cu mozarella. Simpla si cu adevarat delicioasa, cred ca poate fi oricand recreata acasa.



Contine un ghemotoc de mozarella di buffala foarte proaspata, asezata pe o felie de paine de paine frantuzeasca (prajita in unt cu condimente de provence) . Pe deasupra se presara busuioc proaspat frecat in mojar cu ulei de masline.  Salata contine frunze de spanac, cateva fire de sparanghel, fulgi de migdale, morcov si este garnisita cu jambon de casa afumat (nu mezel, este chiar de casa) . Se presara cu aceto balsamico de buna calitate si se serveste acomapaniat de doua lingurite de creme brulee .

Enjoy!

Curry galben cu muschi de vita

Mie imi place mancarea usor picanta, cu o aroma proaspata si persistenta. Si cum nu am gasit in Bucuresti (inca) un restaurant Thai in care sa nu regasesc vegeta in preparate, am inceput sa gatesc acasa. Curry-ul de vita preparat cu curry galben este o alegere buna pentru cei care prefera sa nu manance foarte iute, iar eu il fac de fiecare data cu muschi de vita pentru ca e mai fraged.



Reteta e foarte simpla . Se pune la rumenit in tigaie muschiul de vita taiat bucatele (cam 250 de g pentru 2 persoane), apoi se adauga curry-ul galben. Am gasit la MegaImage Dorobanti conserve de curry care nu contin decat ingredientele traditionale si nu sunt facute pe baza de uleiuri vegetale hidrogenate. Pentru doua persoane a fost suficienta o conserva de sos. Asadar, peste carnea de vita se adauga sosul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se serveste cu garnitura de taietei de orez, orez sau gol. Eu il prefer gol, pentru ca in general am o dieta saraca in carbohidrati.

Pofta buna!

23 ian. 2010

La cantine de Nicolai, sau sa mai fim si mondeni

Ieri seara am mers la una dintre carciumile nou deschise din oraselul nostru, La cantine de Nicolai. Eu sunt genul care ma uit de doua ori inainte sa imi cumpar vreo haina, dar pentru o mancare buna sunt dispusa oricand sa sacrific economiile de viata ale bunica-mii. Ma rog, auzisem despre carciuma de mai sus cum ca asa si pe dincolo si, cum sunt curiasa din fire si mare amatoare de mancare frantzuzita, am profitat de prima ocazie si am invitat niste prieteni la masa.


Am ajuns acolo si, cu temele bine facute, am stiut exact ce vreau sa incerc. Am eu o teorie a mea, cum ca daca intr-un loc tartarul e bun, bucatarul stie ce face. Desi am mancat de cateva ori preparatele lui Alain Ducasse, nu i-am recunoscut amprenta in nici unul din preparatele de aici. Desi am inteles ca el a alcatuit meniul, se pare ca a uitat sa ii si instruiasca bine pe cei care gatesc preparatele. Din pacate, tartarul a fost o dezamagire- sosurile pareau a fi "de-a gata" si savoarea discreta a ingredientelor n-am regasit-o nici la carne, nici la salata verde la punga, servita banal . Am zis ca poate mi se pare si ma asteptam ca macar oul cu trufe sa fie in vreun fel mai spectaculos.

In urma cu ceva vreme, Ducasse mi-a oferit mie si tuturor celor prezenti la o seara gastronomica o frumoasa nebunie sub forma unei supe de trufe si ma asteptam sa regasesc macar o parte din delicatetea aromelor. In schimb, ouale erau intrucatva nefierte corespunzator si aroma celor cateva felii de trufe negre era pierduta in maldarul de ciuperci de padure trase la tigaie care acompaniau preparatul cu pricina.

Ma asteptam la mult mai mult de la un restaurant care se bucura de atata PR, insa nu cred ca am sa mai repet experienta. Alt lucru care mi s-a parut nefericit a fost faptul ca se fuma foarte mult si ventilatia era destul de slaba. Nu ma deranjeaza in mod ormal fumul, dar de data asta am plecat de acolo duhnind a trabuc.

All in all, nota mica .

10 ian. 2010

Asa, de inceput de an

Cica a venit si ianuarie si cica ar trebui sa fiu plina de optimism ca a trecut solstitiul de iarna si cica asta favorizeaza noile proiecte. Si cautand eu asa noi proiecte, ma confrunt probabil cu o depresie post-vacanta. De parca PMS-ul, postMS-ul si in general toanele si mini-depresiile din restul lunii nu erau suficient ....

In fine, ca de obicei cand ma apuca amocul si imi vine sa ma mut in Thailanda sau oricum in vreo tara calda cu plaje si mare si economie in dezvoltare - ma apuc de munca. Adica asa, compulsiv.

Deci dupa ce mi-am sortat cele 200 de perechi de ciorapi pe culori, texturi si modele si le-am si invelit in pungute mici , am continuat cu revistele care acum sunt asezate cronologic, pe categorii si in final am decis sa ma ocup mai serios de site-uri, trafic and all.

Asa ca ma apuc eu sa vaz la ce raspunde blogul meu, sperand la chestii gen viata sanatoasa, mancare bio si retete. In fine, plina de speranta vad ca cineva cauta insistent chestii legate de epilarea anala. Uneori si la barbati. Bun, imaginea mea despre minunatul blog se duce dracu' in no time. Si ma intreb acum, melancolic, ce e asa interesant la epilarea anala incat sa cauti insitent pe goagal chestii despre asta. Adica e vreun fetish, ceva? Vreo tehnica despre care eu nu stiu, zau daca am vreo vaga idee .

3 ian. 2010

Un loc dragalas

Am revenit ca o floricica azi si prima mea grija - dupa ce am aflat ca sufar de sindromul depresiei post vacanta - a fost sa incerc sa imi revin. Ma rog, n-am avut eu cine stie ce vacanta, dar macar de Rev a fost dragut foc, iar dupa petrecere am ajuns la o pensiune foarte simpatica .

E destul de departe de Bucuresti, pe drumul dintre Bran si Rucar, insa e o idee buna pentru amatorii de plecari scurte din oras .

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul lor www.padinaursului.ro , iar eu recomand cu caldura plimbarile in zona, jocul de table/carti in fata semineului si mancarea - foarte gustoasa si sanatoasa.