26 oct. 2008

Fetele de la sala

Cu ocazia celui de-al patrulea numar din revista Miss Sport, Cristina si Ancuta au pregatit primul lor DVD de antrenament.
Dupa cele 3 DVD-uri cu exercitii Pilates, a venit timpul ca fetele sa prezinte exercitii de Step aerobic si TaeBo.



Eu am fost in postura de executant, am invatat de la Ancuta tehnicile pentru brate din TaeBo si de la Cristina cateva exercitii de step aerobic. Si mi-a placut atat de mult incat marti seara ma infiintez la ora de taebo si sambata la step. Am facut ditamai febra musculara, a fost o surpriza pentru mine sa vad cat de repede reactioneaza corpul meu la tipuri noi de exercitii.

Bravo, fetelor!

Un whiskey si un film pentru seri speciale

Tot saptamana asta m-am distrat si cu filmele prezentate la festivalul Teacher's. In afara de faptul ca eram oarecum implicata direct in unul din ele, care in mod evident mi sa parut cel mai interesant, cu cel mai bun scenariu si mai ales, dar mai ales cu cel mai bun actor in rol principal, mi-au placut si filmele celor de la Xerox si IBM.



Faza cea mai haioasa a fost ca filmul IBM-ului era montat pe mac, ca cei de la Xerox au avut un buget cu care in romanica faci vreo doua clipuri de viitoare regine ale diverselor stiluri de muzica si tot asa... Dar a fost fun sa revad cativa prieteni, sa inchei frumos doua seri si sa sper ca filmul nostru va lua cat mai multe premii.

Bancuri cu blonde

Saptamana asta am avut senzatia ca traiesc intr-un banc cu blonde, subiectul fiind eu. Lasand la o parte zapaceala din primele zile, am incheiat apoteotic vineri. Adicatelea, miercuri  mi se aprinde service pe bord, eu zic ok. Sun la BMW sa-mi programez masina la revizie. Imi zic peste 3 saptamani. Ah, nu, nu e bine. Sun un prieten, mai sun inca unul si o programez vineri dimineata,la ora 8. Bun bun, ma duc acolo la 8.30 dimineata, cu promisiunea ferma ca pana dupa amiaza e gata. Ma prezint imbracata cu cizmulite comode fara toc , ciorapi grosi colorati, rochie de zi si un pulover gros, cu geanta atarnata de cot si sticla de evian in mana si, zambind cat de ismpatic pot eu la ora 8.30 dimineata, zic" vin din partea....., am adus masina, e in parcare, ce fac?"





Ma intreaba ce are. La care eu....s-a aprins service pe bord, am venit cu ea in service. La care ei : domnisoara, ati citit cartea tehnica? NUUUUU....trebuia? 
Da, daca ati fi citit-o ati fi vazut ca scrie ca butonul de service si cifrele de langa va spun CATI KILOMETRI MAI AVETI PANA LA URMATOAREA REVIZIE, in cazul asta fix 15100 de km. 

Momentul a fost killer. Eu simtindu-ma inuman de proasta, ei amuzandu-se copios probabil pe seama mea. 

Momentul doi de blonda a fost sambata seara, cand am experimentat culmea frustrarii de blonda. Adica ma vad cu o buna prietena la barfe despre sex si barbati,  ne luam doua cutii de cola light si eu incerc sa o deschid pe a mea. Incerc pentru ca se rupe cheita. Aia frustrare, nene...sa tii dieta, sa vrei din tot sufletul o gura de cola light cu lamaie si sa ramai cu lamaia ....

No further comment, ca mi se scurtcircuiteaza neuronul. 

17 oct. 2008

Sexul numai dupa Mircea Badea

Imi aduc aminte de replica asta si in somn. Fostul , desi nu era fan Mircea Badea, ii urmarea emisunica lui zilnica. Si cum stateam noi asa, in tihna semi-conjugala, a dat-o p'asta ca el face sex numai dupa ce se uita la Mirciulica.

Adicatelea, ce spune el e mai interesant decat ce fac eu sau ce face el e mai interesant decat ce fac eu? Ca nu am priceput la momentul respectiv. E drept ca si relatia noastra nu mai mergea chiar pe roze, asa ca pot presupune ca si asta era un motiv cat se poate de important.

Acum, in urma incheierii furtunoase a relatiei, am ramas totusi cu obisnuinta de a ma uita la emisunica in cauza. Motiv pentru care nici n-am putut sa nu aud aseara cum Maria sa Badea a declarat sus si tare ca Pilates e o porcarie.

Nu ca il predau eu si cred ca e cool ca metoda de antrenament, dar mi se pare o dovada de ingustime la creier sa vorbesti cu atata vehementa despre o chestiune pe care nu o cunosti si despre care nu esti chiar in tema.

Sa ne intelegem, nu contest calitatile sportive ale lui Mirciulica, despre care aud ca e oarecum in forma. Dar am lucrat cu sportivi de performanta din primul esalon care au scos limba cand a fost vorba sa lucram serios. Asa cum am mai zis in nenumarate randuri, exista tot felul de modificari ale exercitiilor, in functie de nivelul de rezistenta fizica a fiecarui client in parte. Asa ca mi se pare cel putin nedrept sa spui ca e o porcarie cata vreme nu ai incercat niciodata.



Asa ca revin aici cu cele transmise individului mai inainte: Mister, te invit la o sedinta de Pilates sa te convingi ca nu e o porcarie, au contraire, ca s-ar putea sa ai dificultati. Nu zic ca nu o sa poti sa faci exercitiile , zic doar ca o sa te provoace fizic la un nivel la care nu te astepti si o sa simti ca ai lucrat. Asta pentru ca te declari o fire sportiva si stiu ca te tii de treaba.

Acestea fiind zise, noapte buna!

Revolutia mea

Imi aduc aminte de o zi de decembrie cu soare, cu o lumina calda si aer rece. Eram in curtea strabunicilor mei , la Traian. Din bucatarie mirosea a caltabos fiert si friptura de porc, de undeva din curte se simtea si afumatura. Sunca afumata la fum de lemne, lasata in horn.

Buna, de ce suntem la tara? Mos Gerila stie ca suntem aici? Daca nu-mi aduce cadou, eu am fost cuminte degeaba?
E revolutie, bunita. E mai bine sa fim aici. Stie Mosu' ca esti aici, n-ai grija. Hai sa o ajutam pe Mam'mare cu salata boeuf.
Da, da....tot eram indoita.
Auzi, da ce e aia revolutie?
Cum adica?
Ce se intampla la revolutie?
Esti prea mica...lasa asta, hai la bucatarie.



Aceeasi senzatie de nesiguranta o am si acum, la aproape 20 de ani de atunci. Ce e aia revolutie? Ce a insemnat revolutia aia pentru noi? Stiu ca tata a inceput sa faca martisoare in beci ca sa le dau invatatoarei si colegelor la scoala. Stiu ca am inceput scoala anul urmator si nu mai ziceam tovarasa invatatoare, ci doamna .

Mai stiu ca , dupa cativa ani, am stat si m-am uitat la cateva documentare despre revolutie si am plans. Am plans fara sa stiu de ce, am plans cand am aflat de frig si de cozi, de oamenii care au murit si pentru faptul ca au putut sa execute doi oameni in ziua de craciun si sa dea asta la televizor. Mai stiu ca am ramas cu acelasi sentiment ca nu inteleg ce e aia revolutie.

Chiar si azi, cand ascultam stirile despre cei doi generali, imi rasunau aceleasi cuvinte in cap...ce e aia revolutie?

Fotografia e luata de aici.

15 oct. 2008

Cu BMWul la plimbare

Azi am fost la un test drive BMW , la invitatia MotorAG din Pitesti. A fost cu atat mai interesant cu cat ultima data cand am condus un beemer aveam vreo 18 anisori si carnet de cateva zile, asa ca nu am inteles mare lucru din masina.



Acum am avut ocazia sa testez mai multe masini. E drept ca spiritul meu tehnic a clipit rapid si s-a stins cand a venit vorba despre motor, cuplu, cai putere si pachete electronice, dar tot a fost interesant sa aflu de noul sistem Xdrive care zice ca face ceva la roti ce nu mai face nici o alta masina. Mi-a placut butonasul care mentine viteza constanta la 6 km pe ora in panta, fie ca urci sau cobori un deal. Ma gandesc ca e foarte util cand incerci sa urci iarna pana la Poiana sau la Taverna Sarbului in Sinaia. Mi-a placut la nebunie si bruma de traseu offroad pe care ne-am jucat, mai ales explicatiile instructorului Fritz dar si curajul fetelor care au reusit sa duca la bun sfarsit traseul. Eu nici nu am incercat sa conduc pe offroad, pentru ca pur si simplu nu ma pasioneaza subiectul. Imi place orasul, imi plac masinile sport si nu cred ca voi schimba prea curand gama de preferinte. Dar daca vreodata o sa am nevoie, sunt absolut convinsa ca imi vor folosi cele aflate astazi. Pana atunci, m-am distrat in postura de pasager, intr-un X5 si un X3. Din cele ce ziceau barbatii, inteleg ca X3 s-a comportat mai bine in offroad decat cealalta masina. Asa sa fie!


A doua parte a testului a fost onroad, de la Cornu la barajul Paltinu. Aici am avut ocazia sa conduc un serie 5 diesel si un X3 cu cea mai buna varianta de motorizare. Limuzina mi s-a parut masina ideala pentru varsta a treia, caci merge atat de lin si plictisitor ca nu se poate intampla nimic neprevazut. In schimb, X3-ul a fost alta poveste. Compacta si rapida, se tine excelent pe curbe si e o placere sa o conduci in viteza. Desi nu mi-am dorit niciodata o masina mare, cred ca e o masina potrivita pentru femei in timpul iernii. Am fost pasager si in noul X6. No comment, eu nu inteleg masina aia. Inteleg ca are oarece calitati tehnice si ca in varianta mai puternica de motor, condusa in treapta sport, stie sa faca una-alta, dar creierul meu de femeie se blocheaza cand vine vorba de aspectul exterior. Asa ca raman la X3 si mai ales la mini...

Per total, o zi foarte frumoasa , cu vreme minunata si peisaje superbe. Cu tot cu masini si ore de condus, a fost fun.

10 oct. 2008

Diminetile de toamna

Imi plac poate mai mult decat oricare altele. De la ferestre vad teii ingalbeniti, pisicile pe pervaz, imi place mirosul de pamant ud si sa scot picioarele de sub plapuma, sa mi se raceasca degetele putin.

Imi place busuiocul. Asa ca ieri am cumparat un ghiveci enorm de busuioc, unul de hasmatuchi, unul de menta si inca unul cu cimbru. Spre deliciul pisicilor, care abia asteapta sa nu fiu atenta si sa rontaie cateva frunze. Asa ca am trecut la bucuriile mediteraneene. Dimineata mananc rosii cu busuioc si ou in tigaie, beau cafea neagra si ma trezesc cu o voce calda" ...ce faci, pisica somnoroasa?" "biiine fac"

Imi fac dus, imi citesc mailurile, in casa miroase a ulei de ylang-ylang . Ma joc cu pisicile, vorbesc cu mama si prietenele , mai scriu un articol si tot asa. Ieri am avut cateva ore libere si am refacut proviziile de uleiuri, salate, condimente si otet. Pentru daca exista ceva ce imi place cu adevarat sa fac e sa gatesc pentru iubitul meu si prieteni. M-am bucurat ca am gasit ulei de nuci, ulei de alune de padure, ulei de masline cu lamaie si otet de stafide . Am mai gasit gulii, care imi plac la nebunie date pe razatoare cu zeama de lamaie si un praf de sare.

As vrea sa merg la mine la Sinaia, sa vad muntii ingalbeniti si cerul albastru, sa ma plimb cu masina pe munte si sa nu fac nimic in rest. Sa nu vizitez nimic, sa stau pur si simplu ... Ah, dar sa mananc mere coapte cu stafide la Millenium in Brasov, shomloi la Hirscher si vanat la Coliba Haiducilor. Sa ma balacesc in piscina de la Orizont si sa beau un pahar de whiskey cu 2 cuburi de gheata, asortat cu o tigara de foi, in fata unui semineu.

Haha , ce mofturi de printzesina rasfatzata....

6 oct. 2008

What's up, doc?

Am cateodata o dilema existentiala: de ce femeile trebuie sa aiba PMS. Adica minunatul sindrom pre, in timpul, post menstrual. In mod particular, ma intreb de ce tre sa am EU minunea de PMS. Si nu o data pe an, ci in fiecare luna, mai ceva ca ratele la banca...

De rate scap relativ repede,le platesc, strang din dinti si trec. La fel procedez cu restul de lucruri neplacute din viata mea. Ma enerveaza ceva sau cineva...no problem. Ma gandesc la o solutie si respectiva situatie/persoana dispare din peisaj. Toate bune. Dar de mai bine de 10 ani , in fiecare luna, ma chinuie timp de cateva zile minunata depresie & pofta de junk food . Ceea ce n-ar fi o tragedie daca as crede in minunea maternitatii customizate pentru mine. Dar mie imi plac doar copii altora si ma sperie subiectul copiii mei.

De obicei, incep sa ma simt dubios cu cateva zile inainte sa apara. Devin brusc miorlaita si am nevoie de tandrete si afectiune. Apoi ma pocneste un soi de ...asa, ca atunci cand ti se face pofta de puddingul de vanilie din copilarie. Un soi de nostalgie amestecata cu pofta. Dupa care, in mod evident, imi vine chef de sex. Dar nu din ala, oricum. Nu, nene, cu artificii, semineu si blana de urs polar daca nu macar de zebra. Cu tandreturi si pasiune nestavilita, cu rupt haine si chestii. Cum ii povesteam varului meu Radu in copilaria noastra...." cum se pupa aia in filme ", asa, ca Rhett Butler in "Gone with the wind". Slava cerului, iubitul meu nu e Clark Gable si nici eu nu seman prea bine cu Vivien Leigh.

Cand ma linistesc si cu asta, imi aduc subit aminte de gustul copilariei, cand eram la Buna la tara, undeva in Oltenia, si mancam paine in test calda cu struguri negri altoiti. Pfff....imi vine sa ma tavalesc pe jos de pofta , o sun pe Buna, o sun pe Mamaie, o sun si pe Mama si pe Tata. Devin nostalgica, ma uit cu drag la frunzele care cad si la castanele cazute pe jos .

Apoi iar ma apuca o mini-pandalie. O criza de isterie mica, relativ usor de controlat. Unde naiba e acetona? Mi-a sarit oja de pe o unghie, la naiba!

Mama saraca ma suna sa ma intrebe ce fac. " Esti bine, mama?" "Da , da, lasa-ma acum ca tre sa fac omleta ca vine la breakfast si eu nici cafeaua n-am facut-o" "Bine, mamica, te pupa mama".

Cand chiar nimic nu functioneaza, aplic varianta de avarie . Adica the ultimate solution, ultima frontiera: bocesc oleaca fara nici un motiv, ma simt de rahat si imi aplic un pansament de ciocolata. De regula, vreo 10 bomboane de ciocolata cu cirese si lichior ma vindeca de orice PMS, oricat de nasol ar fi.

Cand termin de molfait cele bomboane, ma rostogolesc satisfacuta spre canapea, ma uit la Mircea Badea si imi trece depresia. Pisicile ma privesc ingaduitoare, multumesc celor sfinte ca iubitul meu e prea ocupat ca sa vada ca sunt isterica si ma gandesc ca maine o sa ma plang miorlaita pe umarul intelegator al prietenelor care stiu foarte bine cum sta treaba cu PMSul .



Si-mi aduc aminte de Buggs Bunny cu probleme de erectie, la fel de bine dispus, probabil, ca mine, azi. Ha, Freud, mama, nu stiam pe unde umbli :))

4 oct. 2008

Plain simple life

Cred ca m-am obisnuit sa simt ca traiesc in permanenta o stare de fericire, cu un sentiment ca fac cele mai extraordinare lucruri, cunosc cei mai misto oameni si tot asa.

Motiv ca, de o saptamana, sa descopar ca toata trairea asta extraordinara se banalizeaza in fata problemelor lui, problemelor mele, problemelor economiei mondiale si ale incalzirii globale. Chestie care ma descumpaneste putin. Adica cum, nu fac eu nimic extraordinar? Nu .

Ma trezesc dimineata foarte devreme, plec la antrenament, iau micul dejun in oras, vorbesc la telefon, alte antrenamente, intalniri, iar telefon, pranzul tarziu, somnul obligatoriu de dupa amiaza, trezit, cafea de dupa amiaza, ore la sala, uneori cina in oras. Asa e fiecare zi.

Am in portbagaj 2 paltoane pe care uit mereu sa le las acasa , o geanta mare de antrenament cu doua seturi de echipament, baxul de apa plata, cana de cafea in bord. Pe umeras, intinse frumos pe bancheta, stau rochia si sacoul pentru seara, in caz ca reusesc sa ma intersectez cu el spre seara . Separat, dresurile de matase si lenjeria asortata. Trusa de machiaj sta si ea cuminte intr-o gentuta. Tot in spate. Eu in trening, nemachiata si cu un tricou lejer. Ascult melodiile de dragoste pe care el mi le-a facut cadou mai pe la inceputuri. Ah, sa nu uit pantofii. Alt saculet moale, in care asez pantofii cu toc. In picioare, tenisi comozi.

Si asta fac mereu. De la o zi la alta, am constatat azi ca am uitat ca e sambata. Ieri seara am fost prea obosita sa ies in oras. Ce nebunie, acum vreo trei ani incepeam de joi seara cu distractia. Terminam duminica seara. Azi m-am trezit intreband o prietena cu ce sa ma imbrac la club. M-am bosorogit complet, ce sa mai. Si totusi, nu e rau. In 80% din timp, imi place viata mea. As vrea sa se mai intample cateva lucruri, dar cred ca trebuie doar sa am rabdare. Si asta n-a fost niciodata punctul meu forte, din pacate :)