31 mai 2008

Anul sabatic

Cred ca vine un moment in viata fiecarui om, in care simte nevoia de schimbare. In viata mea acest moment a fost ieri, cand am simtit ca locul meu nu mai e el pe care il cunosteam pana atunci.

Am plecat de la sala cu regret, cu sufletul gol. Sala aia a fost viata mea doi ani de zile. Clientele de la sala mi-au devenit prietene, iar echipa de oameni cu care am lucrat a fost o bucurie.

Mi-am golit dulapiorul 102 in care timp de aproape un an am tinut tot soiul de lucrusoare si am plecat. Usor, in liniste, fara sa pot sa imi iau la revedere. Nici de la cliente, nici de la fetele de la receptie.

Am inchis un capitol frumos din viata mea, ma simt onorata ca am putut sa fac ce am facut, dar a sosit momentul sa plec.

Voi continua sa scriu pe blog si sa raspund la mailuri exact ca si pana acum, de orele mele probabil ca se vor ocupa Miki si Ancuta. Din pacate, fara "Inca zece" ...

Va doresc o vara linistita si frumoasa, plina de fericire si tihna!

30 mai 2008

Dieta in vacanta

Multe din clientele mele imi spun ca se descurca mai greu cu dieta atunci cand sunt plecate. In vacanta sau cu treburi, ma suna cateodata sa ma intrebe ce sa manance.

Le spun de obicei sa ia in geanta un minim de alimente sanatoase: nuci, alune, migdale, eventual o cutie de sana sau de branzica de casa. Lactatele pot fi pastrate in bordul masinii, cu aerul conditionat pornit. Timp de cateva ore rezista fara probleme. Nu mai spun ca aproape orice benzinarie vinde nuci si un tip sau altul de iaurt. Pachetul " de supravietuire" le ajuta sa isi potoleasca foamea pana cand ajung la restaurant, la masa.

Asa cum am mai zis, dieta e in primul rand o chestiune de organizare.
Ce sa alegi la restaurant? Eu aleg de obicei o salata de ton sau cu Gorgonzolla, eventual un fel principal: somon cu legume, vinete cu mozarella, souffle de spanac cu rocquefort. Asta pentru ca dieta mea este una moderat-vegetariana. Pe vremea cand mancam carne, alegeam fara sa clipesc un muschi de vita in sange cu spanac, piept de curcan la tava sau chiar muschiulet de porc la gratar. Tot cu legume: broccoli, spanac, conopida, salata.

La micul dejun, mai ales daca este continental, nu va aruncati in croissante si muffins. Mancati intai omleta/oua ochiuri cu rosii, beti un pahar de iaurt, o cafea mare cu lapte si un pahar de apa plata rece, cu lamaie. Cred ca e de ajuns, mi-e greu sa cred ca veti mai vrea si altceva de mancare.



Miercuri am ajuns la munte foarte tarziu. Evident ca nu am gasit nimic de mancare, asa ca ne-am bazat pe cumparaturile facute in benzinarie. Iata si micul ghid de supravietuire in benzinarii:

1. Apa plata, 2-3 sticle
2. Iaurt de baut Activia (la alegere cu Iaurt de baut simplu)
3. Crema de branza Hochland (cu verdeata, o cutie pentru 2 persoane a fost suficient)
4. Mix de nuci FitFood (nuci brazilia, caju, fistic, migdale) 2 pungi de 100 de g, una inca e in masina.
5. Pentru iubitul meu, sandwich cu pui si ardei copt de la Snack Attack si sandwich cu pui, castravete si mustar de la KingSandwich. Erau cele mai rezonabile din raft, un compromis dictat doar de situatia de criza in care ne aflam ;)
6. Guma de mestecat Orbit Clean verde

29 mai 2008

Weekend fun in mijlocul saptamanii

Am plecat in graba din Bucuresti, cu bagajele facute prin telefon de catre Ada.
Traiesc magia daruirii, sunt fericita si multumita ca pot sa ofer unui om special cateva clipe frumoase....

Am ajuns la munte fara sa stiu cand a trecut timpul. Am gasit camera plina de trandafiri rosii, sampania in frapiera si pe barbatul la care visez langa mine...

Sunt impacata, fericita si recunoscatoare sortii pentru ce traiesc.

27 mai 2008

La vita e bella

Azi am trait o stare continua de multumire si liniste, de fericire.

26 mai 2008

Salata cu telina, andive si avocado

Este una dintre salatele mele preferate, mai ales vara.

Se curata o jumatate de avocado si se taie felii subtiri.



Se taie julien o jumatate de andiva proaspata



Si se da pe razatoare o felie de telina



Se presara cu parmezan proaspat ras



Se condimenteaza cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.

Enjoy!

25 mai 2008

Lectia de dans

Ieri mi-am luat inima in dinti si am mers la ora la Bebelusha Oana, la dans. Mai incercasem in trecut, dar fara prea mari realizari. Asa ca am zis sa mai incerc o data. Oana a propus sa facem dans contemporan, ceea ce mi s-a parut senzational! Sunt convinsa ca am avut ceva din gratia unui hipopotam, dar m-am simtit atat de bine incat a meritat intru totul.....

Am descoperit si ca as vrea sa invat sa dansez. Eu nu am dansat pana acum. Nu pun la socoteala datul din fund in cluburi. Vorbesc de dans, de pasi. De comunicare si de exprimarea sinelui, pana la urma.



Toata viata mea am facut ce m-a taiat capul, am trecut prin acesti ani ca o furie dezlantuita, fara sa imi pese de nimic in afara de mine, de senzatiile mele, de ceea ce urmaream eu sa traiesc dintr-o situatie.
Si am mai invatat o lectie. Am invatat sa renunt, sa am rabdare cu mine si cu ceilalti. Renunt la jocuri si iluzii, pentru autenticitate. Prefer sa traiesc o singura clipa reala, decat o viata in minciuna.
Si ma bucur de viata mea asa cum e acum, fara sa imi fac iluzii, planuri si sperante, fara sa am asteptari si sa ii oblig pe " my significant others" sa traiasca proiectiile mele.

23 mai 2008

Norisorul meu roz

Nu am nici un motiv aparent sa fiu atat de fericita. Nu am facut nimic special sa mi se intample sa ma simt asa, nu am castigat la Loto si nici nu am descoperit vreun spiridus la capatul curcubeului.

Dar plutesc, radiez de fericire. Pentru simplul motiv ca e soare afara din cand in cand, ca sunt sanatoasa si am la ce sa visez, ca traiesc un prezent minunat si nu ma supar daca viitorul nu va fi asa cum imi imaginez. Traiesc intens, ma bucur de fiecare clipa si as vrea sa pot da fiecarui om cate putin din norisorul meu roz pe care imi duc viata.

Citesc, ma descopar, invat sa gestionez o situatie complet noua. Alambicata, confuza si totusi nu renunt, nu vreau sa renunt la starea asta minunata....

Up on cloud No 9, ma bucur ca exist.

20 mai 2008

Ce vreau sa fac vara asta

Simt ca a venit vara, ceea ce ma duce cu gandul la planuri. Nu stiu cum reusesc, dar eu nu am NewYear's Eve Resolutions, mi le fac la inceput de vara. Pentru ca vara nu imi iau concediu, pentru ca imi plac weekendurile fugite la mare, pentru ca ador sa conduc noaptea si imi place la nebunie sa incerc marea cu degetul. Asadar, planurile mele pentru vara asta ar fi, fara o ordine anume:

sa merg noaptea la mare
sa cresc
sa cunosc lume cat mai interesanta, cat mai diversa
sa termin examenele la facultate
sa imi mai iau o pereche de sarwell de la Paris, pe aceia pistache pe care i-am ratat data trecuta
tot la capitolul asta, sa mananc Profiteroles la Cafe de la Paix
sa ajung la munte de vreo 3 ori
sa imi fac o rochie frumoasa pentru nunta la care voi fi domnisoara de onoare
sa imi eficientizez munca, m-am cam saturat sa plec la ore tarzii de la birou
sa imi pun lustra la dormitor si sa imi iau rafturi pentru carti
sa nu ma ard la soare
sa ajung la pace cu mine
sa visez frumos si sa descopar ca visele pot deveni fapte
sa continui sa imi fac unghii ascutite si rosii
sa imi las parul sa creasca
sa gasesc sandalele romane vintage, pictate manual, pe care le-am dus la ai mei
sa mananc fructe de mare in cel mai bun loc de pe planeta
sa fie liniste in capul meu
sa vad un rasarit la balcic si un apus la ocean

The simple joys of life, up on cloud number nine :)

Pfffff, cata organizare!

Azi Dalanda a fost solicitata pentru o filmare, la ora 11.30. Am ajuns regulamentar, la ora la care am fost convocate. Nu venise nici macar producatoarea cu desfasuratorul, n-au fost in stare sa-mi zica la ce ora incepe si se termina, asa ca am lasat-o pe Dalanda sa astepte si eu m-am dus spre birou.

Aflu acum ca ea e in continuare in platou, ca nu a inceput sa filmeze si inca nu stie cand se va intampla asta.

La naiba!

19 mai 2008

Cautari

M-am amuzat azi cand am vazut la ce raspunde blogul. Fara o ordine anume, iata cele mai frecvente (unele si amuzante) cautari:

too much work and no fun
epilare anala barbati
fito cafe
dieta de o zi
cori
fetele la sala
retete cu susan
cum se prepara mancare arabeasca
corporate prostitute
icebergurile sursa de energie
epilare intima femei

Later edit: se pare ca mai raspunde si la :

de ce ma doare capul de la pepenele rosu
cel mai tare blog de retete

It's a wonderful world!

Prima zi la mare

Azi am facut un drum pana la mare, primul pe anul asta, dar nu si ultimul. Mi-a placut drumul pana acolo, mi-a placut marea acoperita de aburi si mirosul de sare de pe balcon... O zi in care am mai crescut putin si am mai descoperit cate ceva despre mine.

17 mai 2008

Supa crema de dovlecel

O reteta simpla si satioasa, de vara:

Se curata 1 kg de dovlecei proaspeti


Se taie felii mari 1-2 cepe medii



Se curata si se taie felii o telina mare



Toate legumele se pun la fiert in apa, se adauga sare si piper. Cand sunt fierte, se adauga unt si smantana dupa gust.

Eu o prefer aproape rece si fara crutoane, doar cu patrunjel proaspat taiat marunt.

Enjoy!

16 mai 2008

Un erou care moare

Ai fost visul meu frumos, ai fost eroul meu, pe care l-am iubit si l-am urat deopotriva. Mi-ai fost maestru si dusman, te-am divinizat si te-am distrus in mine. Te-am crezut perfect si am aflat ca esti doar om, am pus in sufletul tau tot ce doream sa descopar in mine. Am aflat ca esti doar un om ca toti oamenii, ca esti la fel ca toti ceilalti, ca esti special atat cat este omul care ma priveste din coltul strazii.

Am aruncat asupra ta o vraja, un miracol aproape perfect. Te-am creat in sufletul meu o fiinta perfecta, te-am hranit din mine atata vreme. Te-am iubit cu deznadejde si te-am urat cu toata fiinta mea. Te-am iubit cand nu ma atingeai, cand nici nu stiam ca existi, voiam sa ma descompui si sa ma recreezi, voiam sa fii acel creator care sa scoata la iveala sclipirea si sa vindece haul din mine. Ah, cat am vrut sa fii asa cum te-am visat, cat am sperat sa fiu creatia ta. Te-am cautat in carti, in vise, in orice urma de speranta.

Ai fost mereu o parte din mine. Acum ai murit, iar eu imi urmez drumul.

14 mai 2008

What keeps me going

Da, muncim mult, e stresant, traficul e ingrozitor, lumea e dura.

Dar e atat de palpitant ca traiesc aceasta perioada! Ma simt atat de fericita ori de cate ori dau un search pe google de pe mobil cand vreau sa aflu orice prostie, cand pot sa scriu pe blog din parc sau sa scriu pe twitter de la vreun semafor. Ca pot sa ajung in cateva ore oriunde pe glob daca am chef sa o fac, ca imi pot cumpara carti care nu se vand in Romania doar cu un card, ca pot sa mananc azi salata bio perfecta si maine sa ma rasfat cu creme brullee la Paris, ca pot sa muncesc oricat de mult si sa imi placa ce fac.

Da, si eu am depresii, cateodata ma simt deznadajduita, catodata am senzatia ca ma satur, cateodata ma uimeste rautatea unora sau bunatatea fara margini a unei prietene care imi spune cand gresesc. Da, mi-e cateodata greu sa car 2-3 genti dupa mine la 11 noaptea cand ajung in sfarsit acasa si gasesc o casa goala si doua pisici.

Dar tot ma bucur, ma bucur ca am totusi unde sa ma intorc; ca ma intorc multumita cand fetele de la sala imi spun ca le place ora; ca acasa e cald si frumos, ca pot sa citesc o carte care imi place sau sa pictez, ca pot sa ma gandesc la lucruri frumoase sau sa imi fac planuri legate de sala si de viitor; ca daca am chef pot sa nu gatesc nimic si sa mananc branza cu rosii sau, din contra, sa gatesc cele mai sofisticate mancaruri, sa ma rasfat cu un pahar de vin vechi sau cu o ciocolata calda de casa.

Ma bucur si daca reusesc sa ies dintr-o stare proasta, in care nu mai vad nici un sens in ceea ce fac, cand simt ca am mai facut un pas mic spre a ajunge la pace cu mine, ca am mai aflat un lucru despre mine.

Invat sa functionez oarecum normal, sa linistesc niste demoni si sa vad acel ceva special care imi da sens in viata.

Ce am ales sa fac in ultimii 10 ani?

Ce am inteles din ce am trait pana acum?

Oare ce aventura minunata ma asteapta de aici inainte?

O sa fac toate lucrurile minunate la care visez sa se intample, o sa imi fac minunata lumea in care traiesc, o sa simt chiar si tristetea cu liniste si da, o sa incerc sa ating cerul.

13 mai 2008

Presa ne iubeste, chiar si fara sa vrea

One night in Paris

In weekend am facut o nebunie si am ajuns la Paris. Ceea ce se voia a fi o surpriza a devenit o aventura frumoasa. Sambata dimineata am plecat, dupa o noapte nedormita si o saptamana nebuna de munca. Am urcat in avion zapacita de nesomn, dar hotarata sa nu las nimic sa imi stearga din bucuria de a merge la Paris.



A fost prima data cand vizitez orasul. Legea atractiei a functionat intocmai - dintotdeauna mi-am dorit sa vad prima data La Defense. Inaintea turnului, inaintea a orice voiam sa ajung in cartierul nou, minimalist si special.



La pranz am ajuns in la Bastille, unde era un mars impotriva discriminarii negrilor. Am apreciat mesajul social, dar mi s-a parut foarte colorat personajul care se tot invartea prin fata cafenelei fara un scop precis



Pe una din strazile dinspre Marais, un amoras tinea o sticla goala



In timp ce ne indreptam teoretic spre Marais, mergand fara scop si cu o harta tinuta invers.



Intotdeauna gasesc un moment sa fac sport, chiar si dupa o noapte nedormita, pe un pod parizian



Apoi am ajuns in Marais, dar asta e o alta poveste.
Colorata cu Mojito si rasete

5 mai 2008

Dear love

I have been a being of light these days, going on a smooth road, till everything in me became light, till I saw myself talking to myself. I saw blue and golden, in the most wonderful colours, i felt connected to the sun and the blue sky. The most wonderful blue sky.

In one single moment I realized you weren't there. I realized I was entirely alone in a world of light, I felt a moment of complete silence in my head and everything melted together. You, me , us, our creation was lost, lost in a sea of light. My darling dream, my perfect dream of love, of life, of future. You were such a fantasy, my love. I've been behind you all these years, I've looked for you everywhere, you were such a perfect memory and promise.

Dear love, melt away slowly, your role in my life has faded, as I have searched the world to find a mean to reach you and you still weren't there. Oh, and it hurt so much, so much it hurts to let you go, to tell you good bye, to feel you are going. Dear love, find your own place in my memories, as I am leaving you. I've tried and tried to make myself perfect for you, to always live behind an expectation, always angry at myself and dissapointed. I don't want to be your perfect self anymore.

I have found a dimension of light and colour, a world of present dreams. A world in wich everything is still and perfect, in which i feel the colours inside me and it all makes sense together. Dear love, I am leaving you behind, as i flow towards the light.

Good bye, go slowly now, don't be sad, don't be angry, I'm still here, the same as I used to be, but I won't be yours anymore.

Cand socoteala de acasa nu se potriveste cu realitatea

Am plecat azi din Amsterdam spre aeroport la timp, din pacate am prins un blocaj pe autostrada si am ajuns la aeroport exact la ora la care stiam ca se inchide checkin-ul. Bun, bine ca am ajuns. Ne orientam spre ghiseul companiei si aflam cu stupoare ca nu au nici o cursa azi spre Bucuresti. Toate bune si frumoase, noi siguri pe noi scoatem printul pentru bilete. Ne uitam mai bine si erau pentru maine.



Asa ca am ajuns la Waterloo, la un hotel foarte dragut si plecam maine, asa cum ar fi trebuit, spre casa...

Deh, a fost prea tare la Amsterdam :)

4 mai 2008

Prima zi de plaja de anul asta

Am ajuns la maaareeee! E drept ca nu a fost 1 mai ci 4 mai, ca mamaia a fost Wijk ann Zee, ca marea neagra a fost marea nordului....



Cand am vazut minunea am simtit ca sunt intr-adevar o fiinta extrem de norocoasa



Cerul era incredibil, si marea care era rosiatica atunci cand am ajuns a devenit cel mai perfect albastru. Lumina, linistea, razele soarelui, totul a fost perfect! Chiar am intrat si in apa, desi era foarte rece mi-am spus ca nu pot rata ocazia sa fac baie in Marea Nordului....hi hi hi



Am simtit ca ma contopesc cu soarele, mi-am analizat fiinta fizica pana la ultima celula si am simtit ca ma incarc de lumina!

Sunt foarte norocoasa si fericita ca am trait o zi ca asta!

I am very lucky, miss

Asta mi-a zis soferul care ma ducea ieri in oras.Am realizat ca e atat de simplu sa fii fericit, ca ia atat de putin sa fii detasat de povestile care te consuma si sa traiesti lucrurile din alta perspectiva.

Am mai invatat si ca oamenii se cufunda intr-o mazga de complicatenii personale si ca si eu am facut exact asa , pas cu pas, pana am ajuns sa inghit mazga aia din care incercam sa ies, sa ma curat.

Am ascultat si vocea copilaroasa din capul meu, care e ca o fetita mica de 5-6 anisori, am asculat si vocea rautacioasa care spune tot timpul cate ceva, am ascultat si ceea ce numeam eu " ratiune". La naiba, flecaresc toate vocile astea tot timpul, totdeauna si nu sunt in stare sa zica nimic . Oare ratiunea noastra e o suma de personaje care vorbesc in locul nostru? Pentru ca daca e asa, e cam grav.

Ma duc la gradina botanica .

3 mai 2008

E taare frateee

Toata lumea care mi-a zis despre Amsterdam cate ceva mi-a zis ca e foarte tare. Am stat mult sa ma intreb ce anume e atat de tare la orasul asta



Trebuie sa fie ceva legat de culori si sunete



Sau poate de senzatia ca timpul are un alt mers in locul asta



La cafenele totul e firesc si cald, nimeni nu se grabeste



Nici macar noi nu ne mai grabim



Oamenii se indreapta catre culori, catre liniste si frumos



Am stat la soare timp de cateva zeci de minute pe niste fotolii care erau de vanzare. Nu ne-a ridicat nimeni de acolo decat foarte, foarte tarziu



O reclama la o carciuma



Cladirea m-a atras ca un magnet, simteam ca nu pot sa-mi misc picioarele din fata peretelui turquoise



Pe un alt pod, chaise-longues- urile noastre



Oamenii ies dupa soare pana in strada



Si stau cat se poate de chic la o vorba lunga si haraita de-a lor, dar care totusi suna bine



La o rascruce de drumuri



Am deschis portile perceptiei, vorba dragului de Huxley



Pastrez in spatele pleoapelor o zi perfecta intr-un oras perfect strain, o zi in care m-am reintors spre mine si m-am umplut de bucurie si liniste. Am simtit soarele pe fata, huruitul bicicletelor, am vazut culorile altfel si eu cu totul m-am schimbat.

E taare frateee

Amsterdam day two, cu o perspectiva diferita

Am facut curat si in pozele din telefon.
Chinezul rastafarian jongla cu bilele de piele



In curtea unei biserici



La o terasa, in liniste



Bicicleta vesela



Un colt de strada



Sportul e cu noi mereu



Olandezii, oameni economi si sumpatati

Amsterdam baby

Am ajuns in Amsterdam, am lasat bagajele la hotel si ne-am carat prin oras.



Era destul de frig si ploua din cand in cand



Am mers fara tinta pe strazi



Si ne-am oprit la o prajitura si un ceai



Dupa cum spuneam, ceai si prajituri, o nebunie



Apoi a iesit si soarele si totul a fost frumos

Haga

Am ajuns in Haga dupa amiaza, cand ploaia deja se oprise



Micuta vedeta se dadea in spectacol in fata vecinilor de casuta



Copii se jucau pe o platforma si mamele dansau in jurul unei sticle de vin



Am pornit la plimbare



Si am ajuns intr-un parc de disractii. Ploua din nou, asa ca ne-am adapostit sub un copac cu becuri



Lumea se plimba prin parc, pe ploaie



Un pod in Haga



Un altul



Frumos, foarte frumos orasul. Special, aproape de natura. Canalele ireale, totul curge parca in alt timp si spatiu.