31 mar. 2008

Sportul nu e pentru cretini

Vorbesc foarte serios. Sportul nu este facut pentru oameni care nu gandesc, care sa alerge asa ca vitele inainte, care sa aiba ca unic obiectiv cele 10 kilograme in plus, fara muschi, doar de pe burta si coapse. Nu. Nu este facut pentru gospodine care se duc la "aerobica" sa "nu faca muschi, doar sa slabeasca de pe burta".

Asadar, de miercuri la pranz vom incepe o ora de pilates ubercool. U cu umlaut pe care nu il gasesc acum. Impreuna cu cele doua pretenutze la datorie, vom face o selectie foarte stricta a participantilor la ora. Ei trebuie sa fie personaje interesante, putin sarite de pe fix dar in mod rezonabil. Sa inteleaga ca sportul este o chestiune de igiena mentala si ca simtul umorului este obligatoriu. Sa fie inteligenti fara a fi pedanti. Sa citeasca Jung. Sa aprecieze blana fina si de calitate.

Acum, intr-o ordine aleatoare, voi pune cateva conditii pe care fiecare dintre noi le-a adus in povestea asta:

a: sa nu aiba par la fund si sa aiba mani-pedi la zi
s: sa tina la garagatza,
c: sa dea din fund ca sa isi faca bine la creier, sa manance macar o data pe zi in oras si sa se imbrace misto.

Daca aveti despre voi credinta ca va incadrati in toate cerintele de mai sus, va astept cu o scrisoare de intentie la coristraining [at] gmail.com

28 mar. 2008

Masa de pranz

De cele mai multe ori micul dejun inseamna o cafea mare bauta la volan si o mana de alune mancata la urmatorul semafor. Nu-mi place sa mananc dimineata, de mica. Intre zece telefoane si mailuri, unul-doi clienti si vreo intalnire nici nu-mi arde de mancat.



Observ insa ca pe la pranz se calmeaza treaba. Asa ca am decis sa ma bucur de pauza de masa in liniste. O ora de liniste la un capucino, espresso dublu daca e cazul si cateodata o prietena.

Imi place sa ma uit la oamenii de pe strada, sa vad totul ca un spectator. Asa cum ma si simt, de multe ori.

Imi place .

Sunt Cori si sunt workaholica. Multumesc, nu vreau sa ma tratez

Cautam azi prin statisticile blogului si am dat peste o cautare care ma conduce aici

Nu sunt eu vreo fana a personajului, uneori ii citesc blogul intre doua ore si o gura de cafea, in coada listei de bloguri pe care le citesc, dar textul asta mi-a placut, pe undeva.

Nu intru totul, caci deocamdata imi savurez zilele balamucite de 14+ ore, dar a vibrat in mine. 

Voi ajunge sa simt nevoia unei companii umane pe langa cele doua pisici din dotare.
Cum impac un program ca al meu, cu 30 de ore libere pe saptamana cu situatia asta?

Dulciuri de dieta cu suplimente nutritive

Crema de vanilie

Se amesteca 6 galbenusuri de ou cu 250 g smantana dulce 32% grasime si se mixeaza.



Se adauga 3 cupe de concentrat de vanilie


Pe care il gasiti de cumparat aici . Optional, se adauga cateva picaturi de esenta de vanilie. Mie imi place mai mult sa tin un baton de vanilie in cutia de proteine, dar merge si cu esenta. 

Se amesteca pana cand devine omogen si se fierbe in bain-marie (vasul in care se afla amestecul se pune intr-un vas cu apa, care se lasa sa fiarba) pana se fierbe galbenusul. 
Se toarna in cupe mici cat este inca fierbinte si se lasa sa se raceasca.

Enjoy!

27 mar. 2008

Beautiful burnout





Quit smoking

Pe vremea cand eram eu in generala, cel mai cool lucru care se putea intampla era sa duhnesti a tutun de la o posta. Daca aveai coaie si fumai in curtea scolii deja erai mai tare ca oricine. Culmea coaielor era sa fumezi in clasa.



Ca sa zic asa, been there, done that. De unde putem deduce ca eram cool de mica, nu ca altii ...

Lasand asta la o parte, din clasele de generala am ramas cu obiceiul de a fuma zdravan, timp de vreo 10 ani . Intre timp, am renuntat la acest obicei. Fara tam-tam, fara psiholog si sindrom de abstinenta, eram la Toronto si aia nu te lasau sa fumezi decat in aer liber. La -40 de grade si 13 CAD pachetul de tigari, am decis ca nu merita sa dau 40 de dolari pe zi si sa mai deger si ca o idioata in fata unui cos de gunoi pe strada. Asa ca nu m-am dat de ceasul mortii in nici un fel ca sa ma las, din simplul motiv ca era mai comod sa nu fumez.

Aflu acum ca e o moda sa te lasi de fumat. Cu terapie, grup de suport, flipchart, nicorette, plasturi, voodoo si acupunctura. Fratilor, da de vointa ati auzit? Nu mai duci tigara in bot, gat de greu e???

26 mar. 2008

Design Interior



Nu as trai neaparat intr-un astfel de decor, dar un perete/bucata de perete/tablou as vrea sa fie in felul asta.



In imagini, un studio de visuals din NY. In timpul liber baietii fac muzica si scurt-metraje.

Food and the city

Ma chestiona cineva azi in legatura cu alimentele sanatoase. Fara o ordine a importantei, iata alimentele principale din dieta mea.



Cand sunt pe drumuri si nu reusesc sa mananc ca omul, ma opresc la OMV si iau Mix de alune naturale. Crude si organice, 13 ron/100g. Deh, lipsa de organizare costa...



La Cora, Real, Gima si orice plafar gasesti miez de nuca. Old school, dar foarte bun.



Pour les connaisseurs, seminte de in. Ideal sa fie tinute in apa 24 de ore inainte de a le consuma, dar sa fim seriosi, merg si fara complicatii.



Nucile Brazilia, crude. O placere nevinovata. Se gasesc in special la Gima, cateodata si la Cora.



Migdale crude. Pentru piele si par fac minuni, nu mai zic de gust. Atentie sa nu mancati toata punga de juma' de kil, acolo sunt vreo 8 mese copioase.



Dimineata ador omletele de toate felurile, mai ales pe cele de la Crem Caffee. In alta forma merg oricum: oua ochi, fierte, oua romanesti. Ideal sa fie de la gaini de curte, care traiesc cu unul-doi cocosi, dar viata ne invata ca se poate si fara .



Brnza clasica, telemea sau cas. Ideala pentru o masa lejera, nu e cea mai buna solutie sa va bazati doar pe ea pentru proteine.


Sa nu uitam si placerile vietii: cascaval de capra, madrigal, soignon de chevre, labneh de capra si of course, gorgonzola, brie , camembert, nasal, rocquefort si alte asemenea. Cu suta de grame in creier, sa nu facem fundu' cat malu'....


Mascarpone si smantana, pentru momentele mai speciale.



Spanacul proaspat tras in unt, genial pentru pranzul in oras sau cina de acasa.



Ardeiul iute e bun in orice situatie. Ca si condiment sau accelerator de viteza, in alta directie.



Maslinele sunt bune si satioase, cu conditia sa nu fie prea sarate.



Aleg ciupercile la gratar sau trase in unt cu smantana dulce si ceapa, ceea ce va recomand cu incredere sa faceti si voi. Imediat dupa ce ati decis sa intrati pe keto.



Usturoiul tine toti germenii departe de voi. La fel ca pe oricine , de altfel.



Conopida gratinata cu cascaval poate fi un vis, dar conopida fiarta cu putin unt nu e chiar atat de departe. Si nici greu de facut.


Broccoli, ruda mai posh a conpidei . Merge facut si supa-crema, si piure. Tot cu unt, ca e mai bun. Tot pe keto



Rosiile cherry, cu titlu de ornament in salate si garnituri.



Andive, salata creata sau amaruie, intotdeauna o salvare pentru fetele fashionistice care nu mananca niciodata prea mult in public.


Salata iceberg, deja un clasic. Mai ales la pubga, gata spalata si taiata. Pentru burlaci si femei destepte.


Ceapa verde, daca ramai acasa.

Ton la conserva, deja un clasic in salata de ton. Sashimi de ton pentru cunoscatori.


Somon, bun pentru ca nu are mercur si este bun si fara oase.



Curcan, ca e mai bun decat puiul. Pieptul de curcan cere musai ulei, ca n-are nici un haz altfel. Pentru cine gateste, piept la cuptor. Pentru cine traieste, julienne de piept de curcan cu amestec chinezesc, sos de chilli si ulei aromat de rozmarin.



Cea mai buna pasare e tot porcul. In special cotletul, muschiul file sau muschiuletul de porc. Nu deveniti obraznici cu cefe si alte asemenea, dar altfel merge. 



Muschi de vita la gratar, in sange. Muschi de vita cu gorgonzolla. Muschi de vita la tava. Carpaccio de vita . Oricum ar fi, muschiul de vita ramane favoritul meu.

Eu nu sunt o gospodina. Nu imi place sa stau la cratita, consider ca stiu sa fac alte lucruri mai utile cu mainile. Nu spal vase. Dar imi place sa mananc bine si sanatos. Si daca pentru acasa nu pot decat sa ma laud singura si sa imi strang cate o mana cu cealalta, de mancat prin oras va recomand asa :

Crem Caffe-ul de langa Universitate pentru omlete si capuccino
Charme pentru vita cu gorgonzolla
Bellini pentru preparate italienesti
Iulica pentru sashimi si sushi de toate felurile
Caffe&Latte pentru preparate din peste
Salatele de la mine din bucatarie, pentru prieteni.

25 mar. 2008

Soft de organizare

Azi am aflat despre mine ce persoana geniala, minunata, senzationala, cu totul speciala si extraordinara sunt. Nu ca mai era nevoie, dar m-a bucurat sa aflu ca si altii sunt de aceeasi parere ca si mine.

 

Si afland eu ce minune a lumii sunt, am decis ca e cazul sa ma organizez. Ca deh, ca orice persoana extraordinara sunt si foarte ocupata si trebuie sa am si o agenda. Noroc cu Iphone-ul, ca altfel nu stiu ce ma faceam si cum imi organizam agenda si asa incarcata. Am descoperit ca imi poate reaminti sa imi cumpar pasta de dinti, mancare la pisici si chiar sa sun lumea pe care trebuie sa o sun. Deja ma simt in siguranta cand stiu ca nu mai trebuie sa imi screm mintea sa tin minte ceva, ca am memoria la purtator cu mine.

Bun, si daca uit sa scriu in agenda, ce naiba fac?

23 mar. 2008

Boyfriend's clothes trend

 

Azi ma gandeam la cateva combinatii de haine la care as putea apela. Mai nou imi plac foarte tare tinutele cu o tenta masculina- am o vesta scurta, jeansi stramti si alte chestii similare cu cele din imagini. Zara ne salveaza de fiecare data, deci cred ca astfel de tinute se pot obtine.

Ciuperci cu mascarpone

Azi m-am vazut cu Nora si Mirunela la o vorba si o cafea. Ocazie cu care Nora mi-a cedat jumatate dintr-o cutie de mascarpone, onor reteta de keto-tiramisu . In lipsa de chef de a manca dulce, am decis sa ii dau o alta directie, respectiv ciuperci cu mascarpone. Simplu si bun :)

Se curata o caserola de ciuperci si se taie cubulete.



Se toaca marunt o ceapa si se amesteca impreuna cu ciupercile.


Amestecul se caleste in unt



Pana cand se inmoaie cuburile de ceapa.



Se adauga doua linguri de mascarpone si se savureaza cu un praf de sare si marar proaspat tocat.

Enjoy!

16 mar. 2008

O reteta cu branza

Azi mi-am adus aminte de un soufle din 4 feluri de branza pe care l-am incercat la un restaurant si mi s-a facut pofta. Asa ca am adaptat reteta la ketodieta.

Se dau pe razatoare 2 felii de telemea de bivolita (merge si de oaie) (cam 150 g)


Si cateva felii de cascaval emmental (200-250 g)


Se adauga 4 oua mari


Si se amesteca branza cu ouale pana la omogenizare. In centrul vasului in care se prepara (sticla sau fonta), se pune o bucata mare de gorgonzolla (150 g) intreaga.


Se adauga 200 g de unt in felii subtiri, distribuite pe toata suprafata amestecului


Si se da la cuptor, la foc rapid, pentru 15-20 de minute.


Dupa ce s-a scos din cuptor se adauga o mana de fistic crud


Si un pumn de migdale crude.

Enjoy!

15 mar. 2008

Le coq spotif



o reclama neconventionala la echipament sport. de unde deducem ca sportul poate fi si altfel si imaginea nu e intotdeauna ceea ce pare

no 20



secret pleasure no 20...las cateodata fanteziile sa zboare, in zile in care traiesc cateva vieti intr-o clipa. Imi imaginez oameni si priviri, creez scenarii si visez. Incet, totul se pierde in fumul orasului...un post de radio in surdina, idei despre africa si asia, despre calatorii si locuri ascunse.

despre oameni ascunsi, despre idei care nu ies la suprafata decat atunci

libertate

Arta conversatiei

cateodata ma vad cu o duduie care mereu pateste cate ceva.



nu imi place, nu imi e simpatica, dar prezinta totul atat de dramatic incat imi e greu sa ii spun ca pur si simplu nu am chef sa o ascult. Sa ascult despre o lista infinita de probleme: mama, prietenul, tata, jobul.....femeia asta isi uraste viata. totusi, cand incerc sa ii ofer solutii , refuza si continua sa se planga.

maaan....nu vreau sa te mai aud, sa mai aud despre problemele tale, nu mai vreau nici macar sa te vad...nu ma intereseaza problemele tale, ma plictisesti ca iti plangi de mila. I give up!

Stiu sa ma comport in aproape orice situatie, dar cu un om care refuza orice solutie pe motiv ca ii e frica/lene sa incerce nu stiu ce sa fac.