29 feb. 2008

Wax it out!

Cateva dintre clientele mele au ridicat problema sexului in cuplu- mai bine zis, a lipsei sexului. Sunt femei frumoase, care vin la sala, fac sport regulat, tin dieta, arata mai bine decat majoritatea femeilor din categoria lor de varsta si totusi, nu fac sex.

Un prim obstacol in calea unei partide reusite este ca nu te simti pregatita- poate ai ratat programarea la coafor, ai mancat mai mult saptamana care a trecut sau pur si simplu te doare capul. Daca iti organizezi bine orarul, nu va mai fi nevoie sa negljezi micul ritual de frumusete care te face sa te simti atat de bine.

So, iata survival-guide-ul meu pentru a fi mereu "in forma"

0. Respecta dieta si programul de antrenament, ca sa fii tot timpul in "top-shape"

1. Mergi la coafor saptamanal. Nu lasa parul nespalat mai mult de doua zile, mai ales daca faci sport. Aplica intotdeauna o masca nutritiva profesionala, recomandata de hairstylist.

2. Manichiura se face saptamanal, pedichiura la doua saptamani. Doar asa vei avea mainile impecabile.

3. Dusul de dimineata, de dupa antrenament si de seara sunt un MUST. Dureaza 2 minute sa dai cu apa calda pe corp, sa te sapunesti si sa te limpezesti.

4. Cosmetica intima: o data la doua saptamani epilat intim, axila cam tot asa. Nu uita epilarea in zona anala, e foarte importanta si ea.

Acum, putina anatomie: parul din zona intima este diferit de parul de pe restul corpului. Firul este plat si nu rotund, cornos si mult mai gros. In plus, mirosul specific este dat de glandele aflate in zona intima, despre care se crede ca au un rol foarte important in atractia sexuala. Pana aici, toate bune. Adauga la povestea asta un smoc de par, transpiratia care se aduna de-a lungul zilei si .... la revedere sex. Nu mai vorbim de sex oral.

Pentru ca, in afara unor foarte putine exceptii, barbatii te vor ingrijita, parfumata, cu pielea fina si proaspat epilata. La care se mai adauga pasionala, calda, cu initiativa dar nu foarte sigura pe tine, jucausa dar nu exagerat, cu fantezii care sa il includa pe el si atat. Singura derogare o accepta doar daca e vorba de o prietena intima . Ar mai fi de mentionat sexul pasional, eventual in tinute speciale pentru asta - iti recomand sa mergi pe satin. Nu dantelute, nu floricele: satin negru, rosu, bordeaux, albastru inchis...u get the point. In afara situatiei in care esti foarte bronzata/mulatra, nu te incurca cu lenjerie alba. Nu e bine sa fii nici prea....cuminte. Nu uita machiajul, parfumul, tocurile si ...imaginatia.

 O sa afli ca barbatul de langa tine devine brusc pasional atunci cand descopera acel petec de piele fina .

28 feb. 2008

Omleta de primavara

Daca tot a venit primavara, iata si o keto-reteta delicioasa, adaptata sezonului:


Se toaca marunt 50-100 de g de file de porc(natural, nu mezel- cam o felie mica) si se caleste in o lingura de unt. Se adauga 2-3 fire de ceapa verde tocata, o lingura de pasta de ardei iute si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se bat spuma doua oua si se adauga in tigaie.
Se lasa la foc mic, pana cand capata o culoare frumoasa.
Enjoy!

26 feb. 2008

Hotelul dragut

In drum spre intalnirea de astazi, ne-am oprit la Brasov. Ma leaga multe amintiri de orasul asta, care mai de care mai placute si mai interesante si cea de aseara se adauga glorios.

www.hotelcitycenter.ro

Un hotel mic si primitor, in centrul orasului. Cereti un suite, este pe doua niveluri si foarte potrivit pentru o seara cu prietenele - the more, the merrier :)

Masa de pranz la Sibiu

Azi am fost pana la Sibiu , motiv de a impleti afacerile cu placerea la un restaurant dragut- Fellini

Supa crema de rosii a fost delicioasa, nu am indraznit sa intreb despre amidon, dar sper sa nu fi avut. Am adaugat niste ulei de masline si a fost de senzatie.



Ca de obicei, am cerut muschi de vita, de data asta cu sos gorgonzola si garnitura de ciuperci trase in unt. Bun, chiar foarte bun.



Sunt consecventa cu ceea ce mananc, prefer muschiul de vita in sange, cu o garnitura usoara. Azi am lasat mai bine de jumatate din ciuperci in farfurie - era mult mai mult decat as fi avut nevoie intr-o zi in care nu am avut activitate fizica. 

Gazda noastra a optat pentru alta varianta de muschi de vita, servit cu ruccola si aceto balsamico, despre care mi-a zis ca e foarte bun.

25 feb. 2008

Mic manual de rezolvat totul la telefon

Imi place sa vorbesc la telefon. Mai mult decat sa dau mail, sa ma intalnesc la o cafea, sa stau de vorba. Telefonul, nene, este cel mai bun prieten al meu.

1. vorbeste tare si raspicat
2.spune intotdeauna, inainte sa stai la cioace, cum te cheama. nu presupune ca interlocutorul are numarul tau de telefon
3. spune de ce suni -  fara ce mai faci, fara stai sa vezi- te sun pentru ca....crezi ca ma poti ajuta?
4. stabileste termene clare: iti trimit pana maine, astept raspuns pana poimaine, etc etc
5. nu depasi 5 minute de convorbire
6. daca esti in trafic, da telefonul pe speaker si muzica incet. Anunta-ti interlocutorul ca e pe speaker si daca poate vorbi liber.
7. Merci, pa pa

Mancarea de primavara

Primavara traiesc pe baza de salate, cruditati cat mai multe si mai diverse. Ma rasfatz cu casul proaspat cu ardei, rosii, salate de toate felurile, urzici daca le gateste mama si alte asemenea.

Azi, o masa simpla si satioasa, in fata laptopului si cu soarele in ochi: salata de ton, masline si gorgonzolla picanta cu andive crete, valeriana si cicoare rosie.



Frunzele de valeriana se spala in apa rece si se desprind  de tulpina. Nu e nevoie sa le toci.



Cicoarea rosie sau radicchio se taie frunza cu frunza, in bucati medii.



Andivele crete se toaca mai marunt, dar nu exagerat.
Exista si un mix la punga, gata preparat, la care apelez din cand in cand. Contine plante organice, sunt deja spalate si 150 g de salata  costa 8 ron.



Am adaugat o conserva de 50 g de ton in ulei de masline



50 g de gorgonzola picanta taiata cuburi mici



4-5 masline negre si verzi



Zeama de la o lamaie


Ulei de masline cu rozmarin dupa gust.

Nu am mai adaugat sare reoarece si tonul si branza si maslinele sunt suficient de sarate. In functie de timp si de sisponibilitatea din frigider, se mai poate adauga ceapa verde tocata, marar sau diverse condimente. Eu merg pe varianta simpla si eficienta.

Seara perfecta

De multe ori ma gandesc la lucrurile de care e nevoie in cuplu, pentru ca relatia sa fie calda si pasionala. Pentru ca dupa cateva luni lucrurile se domolesc, problemele par sa devina mai importante decat relatia sexuala dintre parteneri si atunci relatia se raceste, devine mai calma dar si mai putin interesanta. Asa ca....iata cateva idei despre cum sa reaprinzi pasiunea



Lumanarile creeaza o atmosfera romantica, propice pentru o seara de sex. Asigura-te ca nu va va deranja nimic, da telefoanele pe silent, inchide pisica si pregateste dormitorul.



O sticla de sampanie buna nu strica niciodata. Alege pahare lungi, elegante si pune din vreme sampania la rece. Cand o deschizi, tine bine dopul ca sa nu spargi lustra si elibereaza lent presiunea. Pentru impresie artistica, pune o masuta joasa langa pat, pe care sa asezi sampania, cele doua pahare, eventual cateva capsune - dar numai daca ai optat pentru o sampanie dulce.



Alege asternuturi mai deosebite - satinul clasic poate fi tricky pentru ca aluneca, dar poti opta pentru un satin de bumbac- e la fel de fin, dar nu atat de rece si sta mai bine fixat pe pat



Cel mai important este felul in care te prezinti: o tinuta sexy pentru dormitor nu costa foarte mult, sunt magazine in care nu depasesc 100 de ron. La care mai adaugi 30 ron ciorapii cu portjartier si inca vreo 150 ron o pereche de pantofi cu toc inalt , cui. Nu trebuie sa fie exagerat de scumpi, pentru ca nu ii porti pe strada, ci numai in pat.  Ar mai fi costul coaforului si al unei creme de corp parfumate, dar nu grase. Nu uita sa te machiezi -  accentueaza ochii si buzele, chiar daca incalci normele de stil in machiaj: in pat poti fi extravaganta!

Da-i timp sa isi faca un dus, sa se pregateasca pentru sex. Daca e obosit, lasa-l sa se odihneasca in timp ce ii faci un masaj cu uleiuri aromatice- alege uleiuri pentru vitalitate si afrodisiace, se gasesc la magazinele de specialitate.

Fii calda si pasionala cu iubitul tau, da-i timp sa se obisnuiasca cu noul tau look. Tachineaza-l cu un preludiu placut si profita de timp ca sa iti oferi si tu placere. Invata sa iti ceri placerea, dar sa si oferi.

Daca intre voi a intervenit rutina sexuala, este momentul sa schimbi ceva: surprinde-l cu un sex oral, fa-l sa ti se supuna pana la capat sau, din potriva, abandoneaza-te placerii.

Alege o muzica sexy - sade mi se pare o alegere senzationala pentru sex, dar poti alege orice iti face placere si te face sa te simti sexy .

Poate cel mai important lucru in sex este increderea in sine: daca nu esti multumita de viata voastra sexuala, poti incerca sa fii mai atragatoare : un corp ferm si tonifiat va fi oricand mai...apetisant decat celulita, oricat de mult te-ar iubi.

Cand esti sigura pe tine, imaginatia ta te scoate din impas: poti incerca pozitii noi, tehnici noi si, de ce nu, experiente noi, fara sa te mai preocupi de felul in care arati- pentru ca stii ca arati bine.

Crema de broccoli

O reteta pentru pranz sau seara dupa antrenament. Este suficient de satioasa ca sa fie felul principal la masa, eu nu simt nevoia sa mai mananc si felul doi dupa aceasta crema.



Se incalzesc 50 g unt in tigaie



Se calesc 2 cepe medii, taiate marunt, pana cand se inmoaie si devin transparente, dar nu arse pe margini.



Se aleg 6-8 buchete de broccoli si se pun la fiert in supa clara de pui (cam o cana de supa pentru o portie de crema de broccoli)



Cand broccoli-ul s-a inmuiat, se adauga ceapa calita in unt si smantana dulce grasa 35%. In comert se gaseste sub denumirea " Smantana dulce LaDorna" sau " Panna " de la parmalat, mult mai scumpa



La final, amestecul se mixeaza in blender, se decoreaza cu un buchet de broccoli, cu frunze de patrunjel sau o lingura de smantana si se serveste calda

ketodesert

Dieta keto e senzationala, doar ca are o mica problema: nimic dulce. Mie imi place sa mananc lucruri bune, iar retetele cu smantana fermentata nu ma incanta. Sunt acre, oricat de mult m-as preface ca seamana a deserturi.

Mi-am adus aminte ca mai demult, un bucatar imi povestea ca tiramisu adevarat se face cu mascarpone si nu cu frisca, cu galbenusuri de ou crude si ca toate ingredientele trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Am ales sa fac un desert cu mascarpone si proteine:



Whey-ul de vanilie mi se pare ideal pentru retetele de keto, datorita aromei intense. Contine o combinatie de indulcitori, dar nu contine aspartam. Asa ca adaug vreo 2-3 cupe de Whey de la Optimum .



Am adaugat 3 linguri de seminte de susan crude



O lingura de seminte de in negru, tot crude



250 de grame de mascarpone 75% grasime



Si am amestecat totul cu blenderul, pana la omogenizare.

Pentru cine are o bucatarie mai bine pusa la punct, se poate adauga esenta de vanilie, pentru un plus de aroma. Eu n-am reusit sa gasesc, asa ca m-am multumit cu varianta simpla.

Enjoy!

21 feb. 2008

Saracie

Inghetata prefacuta de keto

Dupa o distractie de sambata seara am decis sa mancam ceva dulce. Dulce si keto pare imposibil pe cai naturale, asa ca am ales prafuri: de cacao, proteine de vanilie, sweet'n'low si esenta de vanilie.




Se amesteca praful cu o cantitate generoasa de smantana. E mai buna la gust smantana dulce, dar din motive de keto am ales smantana fermentata, aproape 800 de g pentru 4 persone.



Se bat cu mixerul smantana si prafurile pana se omogenizeaza



Nu inainte de a le amesteca bine cu o furculitza, ca sa nu ajunga pudra de cacao pe pereti



Se pun circa 100 g migdale crude intr-o punga , se acopera cu un prosop curat si se preseaza cu o sticla de vin. Merg si batute cu ciocanelul de carne, dar eu le prefer in prima varianta.



Se preseaza dupa preferinte, cu grija sa nu se sparga sticla de vin



Se presara migdalele peste crema de smantana si se mananca cu pofta.

Grija mare la calorii, este oarecum bomba - pentru 4 persoane:

800 g smantana
100 g migdale
80 g izolat proteic
3 linguri sweet'n'low
5 linguri cacao

Parcarea in centru



prietenosi roakerii de la Hazard Cafe. Str Baratiei nr 33, baietii sunt mici si rai, dar pusi pe fapte mari

Keto de campanie

Zilele trecute am avut un program mai putin organizat si a trebuit sa ma descurc cu mancare de la fast food.



Am ales ca de obicei gyrosul fara pita,cartofi sau ketchup, doar ceafa de porc, tzatziki si salata de varza alba. Nu e vreun gourmet food, dar macar tine de foame si seamana a low-carb.

14 feb. 2008

Si inca o sedinta foto

Azi am experimentat postura de fitness model, in noua colectie Lotto.



Nu am mai purtat Lotto pana acum, dar am fost incantata de calitatea materialelor.



Mi-as fi dorit croieli mai indraznete, mai speciale, dar nu cred ca orice firma isi permite un design nonconformist. Italienii merg pe functionalitatea clasica.



Ca de obicei, am colaborat foarte bine cu Anca Bejan. Si baiatul care m-a pozat e simpatic si intelegator, mai ales ca a durat ceva pana am decis ce haine alegem :)

Deh, femeile...

Voma valentina



Azi a trebuit sa ajung la mall pentru o sedinta foto. Am ajuns mai devreme si m-am oprit direct la un Latte venti, dupa reteta clasica: scortisoara si vanilie.

Am avut timp sa observ barbatii simpatici atarnati cu o moaca tragica de bratul domnisoarelor imbujorate, cu cate o plasa de cadou pe mana si vreun buchet de flori romantico-impresionant.
Bleah! Nu zic, e haioasa ideea, dar sa fim totusi seriosi...

Salata de ton cu gorgonzola si rosii cherry

Salatele satioase de ton sunt o alegere buna pentru masa de pranz, daca nu ai timp sa mananci o masa completa. O portie din salata de mai jos este foarte satioasa, deci nu va mai fi nevoie de felul doi.



Se toaca un sfert de salata iceberg, cat mai proaspata.



Se presara bucati de gorgonzola, dupa gust.



Se adauga o conserva de ton file in suc propriu.



Se taie cateva rosii cherry pe jumatate si se adauga peste salata.



Se taie cubulete o jumatate de ardei gras rosu.



Se adauga cateva masline negre, de preferinta nu foarte sarate. 


La final se presara ulei de masline si, eventual, zeama de lamaie. Se sareaza dupa gust, dar tineti cont si de sarea din branza, ton si masline.

Se amesteca ingredientele si se poate garnisi cu ceapa verde.

Ce mai mananca fetele pe la sala

Din cand in cand, fetele care vin la sala imi trimit poze cu felurile preparate de ele. Ma bucur sa vad cum reusesc sa se organizeze cu dieta, desi fiecare poate are o perioada grea, o stare sufleteasca mai neprietenoasa si alte asemenea probeme.

Ma bucur sa vad ca sunt tari si isi respecta programul alimentar in sesiune, in perioade in care isi schimba jobul sau se opereaza, cand trec prin perioade grele sau pur si simplu cand li se pare ca u se intampla nimic spectaculos cu corpul lor in vreo saptamana.

Bravo, draga mea Meri, pentru ca rezisti pe metereze, cand alte fete ar renunta, ca vezi tinta pe care ti-ai propus-o in ciuda greutatilor de moment! Suntem lnga tine si te asteptam la inca 10 :)



Pulpe de pui dezosate la gratar cu broccoli fiert si smantana, o reteta la indemana oricui.



Piept de pui la gratar cu legume fierte. Eu as fi lasat deoparte varfurile de porumb, dar nu e asa o tragedie. Merg asezonate cu un sos de smantana cu mustar , ulei si patrunjel verde.