31 iul. 2007

This day is the first day of the rest of my life

Am inceput saptamana cu o furtuna de evenimente, sentimente si idei. E drept ca m-am bagat singura in ele. Acum incerc sa repar tot, sa imi asum deciziile mele si sa merg inainte. Cel mai greu lucru in viata e sa nu te minti. E atat de confortabila minciuna asta, atat de inselatoare, ca o mazga calduta care ma inconjoara si ma sufoca. Vreau sa ies, sa ma curat si sa merg mai departe.

Mancarea si antrenamentul au trecut pe ultimul plan, din pacate. Am reusit performanta ca luni sa nu mananc decat un shake de proteine. Altceva nimic, nu am putut pur si simplu sa mananc nimic.

Duminica am fost in grafic: branza si rosii de dimineata, piept de pui la gratar si pulpa de pui, ambele cu legume fierte.

Azi o sa ajung la sala si la antrenament, ieri am facut doar pilates si nu a fost suficient. Gym time, hunny!!!!

Am luat de dimineata aminoacizii si vitaminele, acum mananc ou fiert cu ton si rosii, masa urmatoare va fi un piept de pui la gratar cu orez si ultimele 2 mese vor consta din piept de pui fiert cu salata verde, rosii cherry si 2 linguri de porumb dulce cu capere.

This is it, merg inainte!

29 iul. 2007

Si mancarea de sambata

1/2 piept de pui si legume asortate fierte. La un moment dat am vrut ceva dulce, asa ca am mancat o baclava si o felie de pepene cu inghetata de vanilie. Seara am incheiat-o cu salata de ton si inca o salata de ton ceva mai tarziu. Naughty naughty

M-am bucurat ca nu am mai facut febra musculara dupa antrenamente. Am o tensiune in prima zi, dar nu febra. Este excelent, abia astept sa ajung la sala!

Mi-am luat si un elliptical. Dimineata o sa incep cu cardio, abia astept!

Carl sux

Aseara am fost la batranul Carl. Am rezistat eroic la DC Chris (man, du-te acasa, e mai bun radio deea) si apoi a inceput nebunia. Primele 10 minute am fost convinsa ca omul e intr-o dispozitie foarte proasta si ca vrea neaparat sa ne trimita acasa. Dupa inca vreo 10 minute m-am convins si am plecat. Asa ca la ora 3 ajungeam acasa.

Am stat pe balcon si am citit pe net, in sunetul usor al marii. Briza m-a ajutat sa ma relaxez dupa nebunia de la Kristal si cam atat, o sambata seara care n-a reusit nici macar sa ma enerveze

28 iul. 2007

Vineri seara la mare

Ziua de vineri a stat sub semnul organizarii : trezit de dimineata, mancat 100 g carne si 100 g linte. Masa 2: 3 linguri ultrafiltrat de zer si 3 linguri fulgi de ovaz.

Am ajuns in sfarsit la mare, dupa un drum ca oricare altul intr-o seara de vineri. Mi-am terminat antrenamentul , am mancat ceva (150 g carne si 50 g orez expandat) si am pornit la drum. La mare am facut o scurta oprire acasa ca sa lasam bagajele si sa mancam ceva inainte de distractie.

De fiecare data cand ajung aici ma felicit pentru inspiratia de a veni cu mancare la mine. Aseara mai erau disponibile cateva portii de junk food si cola. Nici apa nu se mai gasea, a trebuit sa dau de 3 ori mai multi bani pe o sticla de apa frantuzeasca. Deh... Inainte de a merge la club am mancat 100 g ton in apa si 100 g linte fiarta, iar de dimineata, dupa vreo 4-5 ore de dans, am mai mancat 100 g ton in apa si salata cu putin porumb dulce.

Am dormit bine, inainte de somn mi-am luat o doza mai mare de vitamine si neuroprotectoare. Glutamina nu lipseste niciodata . In situatii de genul asta, cu petreceri prelungite , e bine sa ne protejam: mancare cat mai sanatoasa, apa cat mai multa si vitamine. Am invatat lectia asta in prima mea noapte de distractie (merci Cristi), Tiesto@Polivalenta acum cativa ani , urmat de Burridge la Kristal si inca ceva pe la Gossip. O noapte buna de somn si mancarea sanatoasa fac diferenta intre o mahmureala intensa luni dimineata sau o zi normala.

Pana la urma, distractia si munca pot fi impacate, atata vreme cat planuiesti totul suficient de bine si nu te lasi purtata de val.

Revenind la weekendul meu la mare, planuisem sa fac astazi un antrenament. Cred, totusi ca e mai bine sa ma odihnesc: distractia va continua si in seara asta cu prietenii, asa ca nu vreau sa ma suprasolicit. Chiar daca am dormit 7 ore si probabil duminica voi dormi si mai mult, nu vreau sa risc o accidentare. Alergare usoara duminica dupa amiaza, cand ma trezesc si cam asta este.

27 iul. 2007

everyday life- cont'd

Masa de dimineata a constat in 100 ml amino fuel si vitamine
apoi am mancat 150 g carne de vita fiarta cu ceva fibre alaturi
masa 3: fulgi de ovaz cu ultrafiltrat de zer, 3 linguri din fiecare(am pierdut masura din cutia de proteine)
masa 4: va fi ton in apa cu linte

Urmeaza 2 zile la mare, intre cele doua voi face un antrenament pentru brate.

Si am renuntat

cam la 2/3 din cutie, am ramas doar la proteine, dragele de ele :)

Pe la 2.30 am mi s-a facut foame

Asa ca mi-am preparat 100 g de carne de vitel fiarta si 200 g fasole....poate e un pic cam mult pentru o cina tarzie, dar....negociez cu mine sa mai renunt la fasolea boabe :)

26 iul. 2007

one more day

Azi am inceput si exercitiile de meditatie. Imi antrenez nu numai corpul, ci si mintea, sufletul. Ma pregatesc sa cresc, sa traiesc, sa ma eliberez de limite. Sa ma eliberez de mine,pana la urma.

Astept si ma pregatesc.

Am mancat azi 3 cupe de ultrafiltrat de zer cu 130 g fulgi de ovaz in 2 mese , apoi o jumatate de piept de pui fiert si 250 g linte fiarta, tot in 2 mese. Am facut si un antrenament pentru umeri, am mai depasit un prag: cel de 30 de kg la impinsul vertical, la aparat.... mergem inainte, the sky is the limit.

Hardcore in the gym, sper sa ajung la gradul ala de detasare. Maine imi cumpar un MP3 player si voi incerca sa ma rup de lumea din sala. Doar eu si greutatile. Din ce in ce mai mari, totul devine curat.

Inca o zi

Ziua a inceput prea bine:

masa 1: 1/2 piept pui cu 100 g orez
masa 2: 1/2 piept pui cu 100 g orez
masa3: o conserva de ton cu salata verde, rosii si ardei
masa 4: shake de proteine cu fulgi de ovaz

24 iul. 2007

Inca o zi fierbinte

Am reusit sa depasesc momentul codului rosu. E drept ca m-am ascuns in casa si apoi la sala.

Am facut un antrenament de picioare de mi-a crapat capul....geno cu 60 de kg, 10 repetari, record personal...

Mancarea a fost si ea in regula:
masa1: 100 g vita cu 100 g orez
masa 2: 2 oua cu 150 g spanac
masa 3: shake de proteine , cu 2 ore inainte de antrenament.
dupa antrenament: 100 ml amino fuel
masa 4: 2 oua cu spanac
masa 5(rasfatz culinar) fructe de padure congelate, mancate in loc de inghetata :)

Sin City follow up



Sambata dimineata pe plaja...relaxare totala, am avut noroc sa prind si un colt de umbrela



Inainte de a pleca la distractie, cu Ada si Andreiutza @ my livingroom....




Andreiutza a ajuns prima acasa si a reusit sa prinda rasaritul. Eu si Ada am venit vreo 4 ore mai tarziu... Multumim pe aceasta cale soferului de taxi care ne-a adus intregi si nevatamate acasa ;)

Revenind cu picioarele pe pamant...

Azi am reusit sa ajung si la sala pentru un antrenament. Norocul meu a fost ca am terminat la timp: a fost o pana de curent care a durat 2 ore. Ulterior si la GetFit Gym a cazut alimentarea electrica.

Mesele de azi:
masa 1: 70 g ton , 25 g caviar si 20 g fulgi de ovaz, ceai verde cu menta si cafea rece
masa2: 150 g muschi de vita cu 100 g orez thay rosu integral
masa 3: 150 g muschi de vita cu 150 g orez thay integral
masa 4: shake de proteine
masa 5: vinete la gratar 4 felii, 2 ciuperci la gratar, 3 linguri patrunjel cu 4 linguri iaurt si usturoi, 150 g struguri albi (pe parcursul a vreo 3 ore, nu am mancat tot odata)
masa 6: 2 cupe protein delite de ananas cu fructe de padure congelate 100 g

Antrenamentul a constituit primul meu record :
Crunch la aparat 20 kg* 6 reps (record!!!!)Ridicari de picioare din atarnat 10 kg* 10 reps (record!!!)Rasuciri de trunchi la aparat 75 kg*6 reps* 2 (record!!!)
Sper ca si maine, la picioare, sa mearga la fel de bine!

Am dormit vreo 2 oresi ceva dupa antrenamentul de azi, de la 9.30 pm la 12.00. Dupa care m-am trezit frumusel, m-am spalat pe oki si am dat o fuga la alexandra si Dorin sa ma hraneasca cu masa nr 5 . Dupa vreo 3 ore de discutii placute si reconfortante am revenit la pisica si la patul din dotare.

Termometrul din fata blocului arata la ora 3.08 am 31 de grade. Nici nu vreau sa ies din casa, am dezvoltat o relatie de lunga durata si maxima incredere cu aparatele de aer conditionat din casa.

Pe strada din fata blocului meu se sapa transee, probabil ca ne pregatim de o invazie nucleara si nu ni se spune. In intersectie la Obor aparuse un dig de pamant de 1-1.5 m inaltime, care ocupa un sens intreg de mers. Asfaltul e moale si se topeste, tocurile intra cam 1 cm in mazga denumita "asfalt". Am renuntat sa ma mai supar pe caldura si pe aglomeratie, pe praful de pe strada sau pe pisica mea care imi bea din cafea dimineata. O sa invat sa traiesc si in praf si aglomeratie. Oricum nu am de ales, asa ca de ce sa incerc sa schimb eu lumea?

23 iul. 2007

Weekendul la mare- sau Sin City reloaded

Am inceput ziua de vineri intr-o maniera cat se poate de zen: mi-am pregatit bagajele pentru weekend, am facut planuri de distractie la mare samd. Lucrurile au inceput sa se strice spre pranz cand a trebuit sa fac fata unor probleme la care nu ma asteptam, dar in fine, am depasit momentul. Am ratat o sedinta de relfexoterapie din cauza asta, dar pana la urma nu e chiar o tragedie. Cred ca voi ramane cu depunerile din dotare si voi renunta la tratament...doare cam tare :)

Mancarea de vineri a fost conform planului, si anume:
masa 1: 2 oua fierte cu 100 g ton
masa 2: 130 g ton si 100 g naut
masa 3: 100 ml Amino Fuel si 130 g ton cu 50 g ovaz
masa43: 200 g branza, 2 rosii si o felie de pepene rosu (ajunsesem la mare si la 3 am era singura varianta disponibila in bucatarie)

Am mancat cam putin, dar caldura este atat de mare incat nu mi-e foame , mananc oricum fortat. La sala am lucrat umeri si triceps.

Sambata am stat la plaja in prima parte a zilei. Am reusit sa ma feresc de soare si sa ma aleg doar cu un bronz sanatos, fara arsuri solare. Am mereu grija cand merg la plaja sa fiu bine hidratata, asa ca am cu mine cel putin 2 litri de apa, creme de protectie solara si vitamine.

Mancarea de sambata a fost rezonabila:

masa 1: 100 ml Amino Fuel
masa 2: 50 ml amino fuel si 70 g Finn Crisp
masa 3: 50 g pulpa de vita, 50 g mazare, 100 g piept de pui si o rosie.
masa 4: 100 g ton in apa si 40 g Finn Crisp.

Am reusit sa ajung si la sala in Constanta. Din pacate, mentalitatea instructorilor de provincie lasa de dorit mult, la fel ca si profesionalismul lor.

Mi-am facut antrenamentul pentru spate si biceps. Sau, mai bine zis, asta a fost planul. Nu am apucat bine sa imi fac incalzirea ca a venit la mine un individ care era instructor sa imi explice ca trebuie sa alerg pe banda. Prima data l-am ignorat. A insistat, iar eu i-am spus ca stiu ce antrenament trebuie sa fac si ca ii multumesc pentru ajutor, dar ma descurc. In mod normal, cred ca oricine ar fi inteles aluzia. Ei bine, nu, individul a continuat sa imi spuna ca tractiunile trebuie facute la ceafa si ca femeilor nu le "sade bine" cu muschi. Pana la urma i-am zis ca sunt instructor, ca sunt o femeie nebuna care "vrea sa fie mare" si ca il rog sa ma lase sa imi termin antrenamentul. Mi-am baut shake-ul de proteine dupa antrenament in totala lui dezaprobare , ca femeile nu au nevoie de proteine si am plecat. In ciuda incidentului, am facut un antrenament bunicel de care sunt multumita.

Seara a inceput linistit cu fetele, dar incheierea a fost mai ....spectaculoasa, to say the least.

Ziua de duminica mi-am petrecut-o dormind, ca sa ma refac. La 7 pm cand am decis sa ma trezesc am mers la masa, unde am petrecut cateva ore linistite in compania unor prieteni.

Mesele de duminica au aratat in felul urmator:

masa 1: 100 g carpaccio de vita cu parmezan si ruccola, espresso dublu si un litru de apa plata
masa 2: 100 g orez basmanti si 150 g muschi de vita la gratar
masa 3: 100 g ton in apa cu aceto balsamico
masa 4: un mar mare, pe autostrada spre Bucuresti
masa 5: 70 g ton ,25 g caviar si 20 g fulgi de ovaz

Abia astept sa merg maine la sala, am realizat cat de norocoasa sunt sa merg la o sala unde nu-mi zice nimeni sa nu beau "proteine d'alea" si ganterele cresc din 2 in 2 kg....Nu ma mira, in conditiile astea, ca femeile sunt reticente sa mearga la sala.

19 iul. 2007

Inca o zi

Azi am avut o demonstratie la Poiana Brasov in cadrul unui eveniment organizat de Beiersdorf Romania.

In afara de faptul ca drumul pana acolo a fost un cosmar- atat la dus cat si la intoarcere- nu am mai reusit sa ajung nici la sala pentru antrenamentul de umeri si triceps programat.

Ziua de azi a aratat in felul urmator:
Masa 1: 100 g ton in apa cu 100 g linte fiarta
Masa2: 100 g ton in apa cu 100 g linte fiarta
Masa 3: 100 g ton in apa cu 100 g linte fiarta
Masa 4: 150 g muschi de vita la gratar cu 100 g orez salbatic fiert si 50 g ruccola
Masa 5: un baton Protria. un compromis pe drumul de intoarcere intre dorinta de a manca ceva dulce ca sa ma calmez si sa nu omor pe cineva, nevoia de a nu-mi strica dieta si gandul ca intre a ma indopa de ciocolata, de nervi, mai bine mananc ceva care sa semene a mancare de dieta.

Noapte buna!

Si costumul de Pilates


Maine particip la o demonstratie in cadrul careia voi arata niste exercitii de respiratie. Tema fiind cumva zen, mi-am comandat un outfit pe masura. Merci Crenguta!

Miercuri sunt printesa

Am inceput ziua senzational, cu o cafea rece bauta alene in timp ce imi citeam mailurile. Cu care ocazie aflu ca prietena mea, poreclita "MiniPraji" a devenit "sugarfree". Bravo Ana!

Mi-am preparat o omleta cu un galbenus si patru albuse, verdeturi italienesti si 3 linguri de fulgi de ovaz. Fara ulei.

Apoi am ajuns la Dorin si Alexandra, unde am mancat o conserva de "Somon Roz" cu 150 de g de fasole verde fiarta. Asta de parca somonul ar putea fi altfel decat roz....

Doua ore de reflexoterapie, timp in care am experimentat cea mai crancena durere din viata mea datorita unor "nervi de la rinichi" si a unor"depuneri in ochi". Ca functioneaza, asta e clar. Altfel nu are cum sa doara la nivelul asta. Evident, Dna Rodica m-a certat pentru tocurile mele de 10cm care imi tulbura "glanda hipofiza" in mod cert si rinichii. asta deja era evident.... In schimb, cand am depasit stadiul de eliberat organe si am ajuns la masajul spatelui, al gatului si al fetei, am iertat-o pe Dna Rodica pentru toate durerile pe care mi le provocase. 

Dupa orele de pilates am ajuns, cumva neprogramat, la Lemon Tree, la petrecerea Omagiu. Lume multa, oameni cunoscuti, la ora 1 abia se incinsese petrecerea. Din pacate, eu maine am treaba, asa ca...noapte buna!

18 iul. 2007

Marti, Miercuri......

Marti. Trezit la 9 am , deschis geamurile. Aer cald care intra pe geam. Nu nu nu, nu e bine. Inchid geamul, trag obloanele. Mai bine. E dupa amiaza deja, la 9 am. O cana de cafea, suplimente, piept de curcan si linte fiarta. Apa plata la 20 de grade. Sunt o diva, citesc ziarele pe internet si vad stirile pe online-tv....

Plec cu masina, aerul conditionat abia mai face fata, noroc ca era parcata la umbra. Ajung la sala, ma bag la antrenament. Am lucrat cu greutati mari, dar parca nu am simtit epuizarea, foarte ciudat....En fin, am reusit sa depasesc bariera celor 8 kg la biceps, sper sa ajung la 10 pana la sfarsitul lunii. Hehe , pasi mici.

Iata si planul meu alimentar pentru minunata zi de marti:

masa1: amino fuel 100 ml, vitamine
masa2: 150 piept curcan, 150 g linte fiarta
masa 3: More'sos.....mea culpa, sunt si eu un biet on, voiam ceva dulce si asta parea cea mai putin daunatoare varianta
masa4: 130 g ton in apa si100 g linte fiarta
masa5: 150 g piept de curcan si 250 g rosii decojite

2 ore de masaj ca sa inchei ziua ca o adevarata diva....

17 iul. 2007

Luni

Un inceput de saptamana plin....plus cele 40 de grade din Bucuresti si traficul. Am avut un program incarcat, m-am trezit devreme si se pare ca merg la culcare tarziu(2 am aproape)

In fine, antrenamentul de astazi m-a facut sa ma simt mandra de mine, am reusit sa imi dobor recordul la genoflexiuni.

Mancarea a fost si ea ok, respectiv:
masa1: 150 piept de curcan, 100 g linte, 50 g orez expandat
masa2: 100 g piept de curcan, 150 g mazare
masa 3: 100 g piept de curcan, 100 g mazare
masa 4: 200 g naut fiert
masa 5: 200 g muschi de vita cu 150 g spanac fiert cu lamaie

M-am simtit putin obosita pe la ora 17, cand deja "adunasem" vreo 5 ore de condus prin Bucuresti si descarcasem bateria de la un telefon....m-am relaxat putin cu niste exercitii de respiratie si de la 6 a fost ok totul, inclusiv cele 3 antrenamente de Pilates de la GetFit Gym.

15 iul. 2007

Planul- follow up

Joi a mers dieta in acelasi stil: proteine, carbs complecsi, low fat....
masa 1: 2 oua romanesti, 70 g paine integrala de secara cu tarate
masa 2: 130 ton , 150 g fasole verde
masa 3: 3 oua romanesti, 80 g mozarella
masa 4: fulgi cu tarate de grau 100 g, 100 ml Amino fuel
masa 5: 200 g creveti la cuptor
Antrenament de umeri care nu a mers de loc, parca aveam mainile inodate, m-am simtit foarte dezamagita, dar nu am renuntat!

Vineri:
masa 1: 130 g ton, 70 g paine cu secara
masa 2: 130 g ton, 150g fasole verde
masa 3: 200 g creveti, 200 g broccoli
masa 4: shake de proteine
masa 5: 200 g muschi de vita la cuptor cu mazare si broccoli

Am facut ceva pilates, dar nu mare lucru. Mi-am pastrat energia pentru sala de forta, sambata.


Sambata:
masa 1: 3 oua romanesti, 70 g paine de secara integrala
masa 2: 130 g ton, 200 g fasole verde
masa 3: 130 g amino fuel
masa 4: 150 g muschi de vita la cuptor
masa 6: pepene rosu si amino fuel (masa de campanie, nu eram acasa si alternativa era placinta dobrogeana si biscuiti cu ovaz)

Antrenament serios de umeri si brate, a fost mult mai bine decat joi. Din pacate, a urmat si o noapte nedormita la modul serios, asa ca am mancat ceva mai putin duminica:

Masa 1: 100 g branzica de casa cu 3 biscuiti cu ovaz(buni, buni rau....contin, evident, zahar)
masa 2: 150 g ml amino fuel (tot masa de campanie, era singura varianta decenta)
masa 3: 150 g muschi de vita, 200 g mazare cu broccoli
masa 4: 150 g muschi de vita cu mazare si broccoli

Somn usor!

12 iul. 2007

Obliques


Un exercitiu de pilates, excelent pentru abdomen.
Roteste trunchiul catre genunchiul opus fara sa cobori umarul pe saltea. Expira la fiecare rasucire, schimba si inspira pe centru.
Daca vrei sa cresti intensitatea cu care lucrezi, coboara picioarele catre sol. Mentine tot timpul spatele lipt complet de salteluta.
Repeta de 8-10 ori.

Adi


Adi lucreaza la GetFit shop 1, str Cuza Voda 58.
"Trage de fiare" de vreo 12 ani si a absolvit ANEFS, cu specializarea culturism si fitness.

11 iul. 2007

Pilates pentru gravide


Am inceput sa lucrez la o metoda de antrenament destinata femeilor insarcinate. Exercitiile sunt sigure, adaptate permanent evolutiei sarcinii.


Variaza de la exercitii de respiratie pana la antrenamente specifice destinate stabilizarii spatelui si umerilor inainte de nastere.


Mai multe informatii in numarul viitor din Fit and Form, va fi un articol amplu despre aceasta tema.

Planul- pas cu pas

Luni
masa 1: 150 g piept de pui, 50 g legume
masa 2: 100 ml amino fuel twinlab
masa 3: 150 g ricotta
masa 4: ton in apa cu o felie paine integrala de secara
masa 5: shake proteine Ultra whey pro, 50 g proteine

Duminica noapte nu am dormit, asa ca nu am mers la sala de forta. Am facut in schimb o ora de Pilates pentru spate si brate si 2 ore de pilates full body.


Marti:
masa 1: 2 oua fierte, 100 g mozarella
masa 2: 150 g vita, 150 g fasole verde
masa 3: 150 g ricotta
masa 4: 150 g ricotta
masa 5: ton 185 g, fasole verde 150 g

Am dormit foarte bine, cam 9-10 ore de somn, asa ca am facut antrenament serios...abs

incalzire: o serie cruch la saltea si o serie crunch la crunch machine, 20 de reps
3 serii a 10 reps, cu greutate crescatoare ,crunch la aparat, max= 12 kg
3 serii ridicari de picioare din atarnat, cu greutate, max= 8 kg, 10 reps
cardio 45 de min- dansuri africane si elliptical dupa antrenament : o bucatica More'so si 60 g proteina. A fost primul meu record doborat, pana acum puteam sa fac doar fara greutati adaugate, in zilele cele mai bune maxim 2-5 kg.



Miercuri:
masa 1: shake proteine, 60 g
masa 2: 100 g mozarella reduced fat
masa 3: 150 g cotlet porc fara grasime, 150 g fasole verde
masa 4: 200 g vita, 150 g fasole verde
masa 6: 185 g ton, 50 g naut;
inainte de culcare: shake proteine, 60 g

Noapte dormita prost, nu am facut cine stie ce, Pilates dar cam atat. Nimic spectaculos, nici nu am vrut sa fortez. Mai ales ca am simtit din plin antrenamentul de marti.